L’intens temporal de neu que va arrasar l’Alt Vinalopó en 2017, innovadors projectes científics o els devastadors incendis forestals que va patir la zona de Guadalest en 2018, són algunes de les imatges de la crònica visual dels últims anys a la província. Un total de 56 instantànies integren una nova edició de l’exposició ‘FotoReporteros’, que organitza la Diputació d’Alacant i es pot visitar en el Palau Provincial fins al pròxim 4 de gener.

Els esdeveniments culturals, polítics, esportius, socials, turístics o festius més destacats succeïts a la província en els dos últims anys componen aquesta proposta de l’Associació de Fotoperiodistes d’Alacant. Una antologia en la qual s’exhibeixen els destacats treballs d’onze reporters gràfics alacantins que col·laboren amb diferents periòdics i agències informatives.

La diputada de Cultura, Julia Parra, ha presentat l’exposició, acompanyada per Fito González, organitzador del projecte, i per Pep García, president de l’Associació de Fotoperiodistes de la província d’Alacant que col·labora en l’organització de la iniciativa. La diputada ha destacat que “la col·lecció, com en edicions anteriors, dóna sens dubte mostra de la gran qualitat del treball dels fotoperiodistes alacantins”.

La recopilació de fotografies que s’exposen ha sigut triada i presentada pels professionals que integren l’associació i permet rememorar els successos més rellevants ocorreguts en municipis alacantins. A més, la Diputació d’Alacant manté la seua línia de divulgació de l’art fotogràfic i d’acostament de la cultura fotoperiodística als ciutadans.

Els fotògrafs que han participat en aquesta proposta són Pilar Cortés, Áxel Álvarez i David Revenga del diari Informació; Dani Madrigal de la Veritat; Pep García Morell de l’Agència EFE; Fito González d’El Mundo i Diari AS; Juan Carlos Soler d’ABC, Rafa Molina d’Alacant Plaza i Ángel García Catalá de Costa Blanca Nachrichten.

La mostra pot visitar-se de dilluns a dissabte d’11.00 a 13.00 hores i de 17.30 a 20.00 hores.