La mostra internacional ‘Gladiadors. Herois del Coliseu’ ampliarà la seua estada en el MARQ fins al pròxim 20 de novembre davant l’excel·lent resposta del públic, que ha superat totes les expectatives aconseguint, hui dia, els 80.145 visitants. A més, i per a commemorar les festivitats del 9 d’Octubre i el Pilar, el museu ha organitzat sengles jornades de portes obertes.
La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que la decisió ha comptat amb el suport unànime de la Comissió Executiva de la Fundació CV-MARQ en l’última trobada celebrada ahir i ha celebrat que “s’hagen superat ja les 80.000 visites rebudes per aquesta reeixida una mostra internacional que és un exemple de col·laboració i entesa entre països en favor de la posada en marxa d’iniciatives culturals de gran interés”.
L’extraordinari acolliment a l’exposició, inaugurada el passat 13 d’abril, s’ha traduït en la compra, amb setmanes d’antelació, de totes les passades guiades i teatralitzats oferits en la pàgina web del MARQ i en la plataforma Instanticket, inclòs el cap de setmana del pròxim 15 i 16 d’octubre, data de clausura inicialment prevista.
La col·lecció reunida en el MARQ entorn de la figura dels gladiadors és fruit de la col·laboració amb algunes de les institucions culturals i museus més importants d’Itàlia, com el Parc Arqueològic del Coliseu de Roma, el Museu Arqueològic Nacional de Nàpols, el Museu Arqueològic Nacional de Roma, el Parc Arqueològic de Paestum e Velia, el Parc Arqueològic de l’Amfiteatre Romà i Antiquarium “Alda Levi” de Milà, el Museu Arqueològic Nacional de Aquileia, el Museu Civico de Rieti i la Sopraintendenza Archeologia, Belle Arti e Paesaggio de Bolonya.
‘Gladiadors. Herois del Coliseu’ ha incorporat un ampli programa d’activitats complementàries, entre les quals han destacat l’escola d’estiu, amb la participació de 1.152 xiquets i xiquetes, visites guiades, teatralitzades, conferències, tallers i recreacions de lluites, celebrades tant als Jardins del MARQ com en el Jaciment de Lucentum de la mà de l’Associació Hispània Romana. Precisament aquestes representacions també es prolongaran fins dissabte que ve 22 d’octubre en Lucentum.
Les visites a Gladiadors es poden realitzar de manera lliure o en grup i es recomana la seua reserva prèvia, a través de la web del MARQ, des de l’enllaç https://www.marqalicante.com/gladiadores/.
Així mateix, hui dijous 6 d’octubre, en sessions de matí i vesprada, el MARQ acull en les seues instal·lacions una Jornada de Conferències hispà-italianes amb la participació de destacats experts d’Espanya i d’Itàlia estudiosos de la història de Roma i, especialment, de la Gladiatura i de l’arquitectura monumental d’amfiteatres i coliseus en l’antiguitat.