El MARQ clausurarà aquest cap de setmana la mostra internacional ‘Gladiadors. Herois del Coliseu’ amb dues jornades de portes obertes demà dissabte 19 i el diumenge 20 de novembre. L’exposició, inaugurada el mes d’abril passat, ha rebut en aquests mesos a prop 100.000 visites, superant totes les expectatives.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat a tots els alacantins i visitants a la província “a gaudir per última vegada d’aquesta exposició amb aquestes jornades gratuïtes amb les quals volem acomiadar una mostra internacional que ha tingut un gran èxit, prova d’això són les 100.000 visites que s’han rebut en tan sols set mesos, des que es va inaugurar el passat 13 d’abril”.
El món dels gladiadors continua exercint una considerable fascinació en el públic que ha visitat aquesta proposta i ha pogut conéixer de prop el món de la gladiatura marcat per l’especialització, l’entrenament, la disciplina, les regles i els perills, però també per l’esperança, la fama, la redempció i fins i tot la riquesa i la llibertat.
En aquesta exposició han col·laborat algunes de les institucions culturals més importants d’Itàlia com el Museu Arqueològic Nacional de Nàpols i el Museu Nacional Romà de Roma, el Parc Arqueològic del Coliseu a Roma, el Parc Arqueològic Paestum e Velia en Paestum, el Parc Arqueològic de l’Amfiteatre Romà i Antiquarium “Alda Levi” de Milà, el Museu Arqueològic Nacional de Aquileia, el Museu Civico de Rieti i la Sopraintendenza Archeologia, Belle Arti e Paesaggio per la città metropolitana di Bologna e le province di Modena, Regi Emilia e Ferrara.
L’horari de les jornades de portes obertes serà de 10.00 a 19.00 hores el dissabte i de 10.00 a 14.00 hores el diumenge. Així mateix, s’ha previst que actors de l’Associació Hispània Romana realitzen una recreació històrica per a amenitzar al públic als jardins del MARQ el dissabte, d’11.30 a 13.30 hores.