L’exposició itinerant ‘José Estruch. Vida i teatre’ de l’Institut Gil-Albert aterra a la RESAD de Madrid

L’exposició itinerant ‘José Estruch. Vida i teatre’ de l’Institut Gil-Albert aterra a la RESAD de Madrid

Després de dos anys i mig d’itinerància pels teatres, auditoris i cases de cultura de la província d’Alacant, l’exposició ‘José Estruch. Vida i teatre’ de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert es podrà visitar fins al 6 de juny en la Real Escola Superior d’Art Dramàtic (RESAD) de Madrid, on el cèlebre dramaturg va ser professor d’Interpretació.

La mostra s’inaugurarà dijous que ve 25 d’abril i l’acte comptarà amb la participació del director cultural del IAC, José Ferrándiz, les comissàries Juana María Balsalobre i Vene Herrero, el director de la RESAD, Pablo Iglesias, i el professor Juan Antonio Vizcaíno que va col·laborar amb Estruch.

Aquesta nova iniciativa coincideix amb el reconeixement del Premi Nacional Emporia d’Arquitectura Efímera rebut pel projecte en la categoria de Millor muntatge transportable i itinerant. Dissenyada a través de panells de fusta entrecreuats i inspirada en una escultura de Oteiza, l’exposició ha servit per a difondre la figura del director teatral i Premi Nacional de Teatre, nascut a Alacant en 1916 i mort a Madrid en 1990.

De xicotet format, la proposta es va concebre pensant en una ubicació integrada en vestíbuls teatrals, de manera que ocupara molt poc espai i poguera ser visitada en uns minuts, sense entorpir el trànsit d’espectadors. Les fotografies seleccionades i textos breus presenten un resum de la vida i ideari teatral d’Estruch. El seu itinerari arranca amb l’etapa de la seua infantesa a Alacant, passa per les seues estades a Londres (1939-1949), Montevideo (1949-1976) i Madrid (1967-1990) i finalitza amb un panell que recull frases de persones que li van conéixer, moltes d’elles vinculades al món del teatre. L’exposició, inaugurada a l’octubre de 2016 en el Teatre Principal d’Alacant, ha recorregut la província durant dos anys i mig i ha rebut la visita de més de 26.000 persones.

Expert adaptador de teatre clàssic i reconegut com un gran educador de la interpretació en vers, del dramaturg alacantí cal destacar la seua influència docent en una generació d’estudiants de la RESAD que es van donar a conéixer com a professionals a partir dels anys de la Transició, entre ells l’autor i director Ernesto Caballero, actual director del Centre Dramàtic Nacional, les actrius Blanca Portillo, Beatriz Bergamín o Natalia Menéndez, o l’actor Nancho Novo.

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X