Elena Simón, experta en coeducació, filòloga, professora i catedràtica, com a comissària de l’exposició “Memorables, Insignes i Intrèpides», serà l’encarregada d’inaugurar el 28 de febrer, en el Espai cultural Els Escoles Velles, la programació de la Setmana de la Dona 2020 de l’Alfàs, que se celebrarà fins al 17 de març, com “la setmana de la dona més transversal”, en línia apuntava amb el pla de treball establit sota el lema ‘L’Alfàs + Igualitària, que busca aplicar la perspectiva de gènere de manera compartida amb totes les àrees municipals, i aqueixa ha sigut la base de la programació, que s’ha organitzat en estreta col·laboració amb les regidories de Joventut, Cultura, Patrimoni, Medi Ambient, Educació i Residents d’Altres Nacionalitats, a més de les associacions Petjades Esborrades de Dona i Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris, AACU, la Universitat d’Alacant i els tres centres educatius de primària del municipi.

La presentació s’ha dut a terme en el Espai Cultural Escoles Velles, i com recullen les imatges, abrigallant a l’edil d’Igualtat han estat Laura Sevilla, regidora de Joventut, Luis Morant, regidor de Medi Ambient, Martine Mertens, regidora de Residents d’Altres Nacionalitats, Manuel Casado, regidor de Cultura, Dolores Albero, regidora d’Educació, Dominga Gómez, Mercedes Serra i Arlette Breniaux, de l’Associació de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris, i Raquel Guerrero, presidenta de l’Associació Petjades de Dona.

“Hem preparat una programació variada per a totes les edats, sexes i nacionalitats”, ha destacat la regidora titular d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Afàs del Pi, Rocío Guijarro, des d’una sessió del joc de moda Scape Room, fins a teatre, exposicions, literatura, gastronomia, música, expedicions i un llarg etcètera. “Volem que tota la ciutadania s’involucre i participe”.

Programació Setmana de la Dona a l’Alfàs

Divendres 28 de febrer

-Scape Room: «La Dona en el Temps», de 17.00 a 22.00 hores a la Casa de Cultura de l’Alfàs. Obert a tot el públic major de 10 anys. Una aventura que permetrà als qui s’apunten viatjar en el temps i retrobar-se amb un grup d’historiadors que fa anys van partir en una expedició científica per a recaptar dades d’interés, i van quedar atrapats sense poder tornar. Ara és el moment de recuperar a tan valuosa delegació, completar la missió i amb ella la informació obtinguda. Per a participar, cal inscriure’s en el Centre d’Informació Juvenil, CIJA, i el termini finalitza el dia 27 de Febrer.

-Inauguració Exposició: «Memorables, Insignes i Intrèpides», a les 19.30 hores en el Espai Cultural Els Escoles Velles, per Elena Simón, de la Universitat d’Alacant. Serà l’obertura oficial de la Setmana de la Dona a l’Alfàs.

L’exposició Memorables, Insignes i Intrèpides 1870-1931, tracta de la història d’un conjunt de dones que van lluitar per tindre llibertat, drets i justícia. Són històries poc conegudes per la nostra societat, per aquesta raó l’Associació Museu de Fets i Drets de les Dones (AMHDM) es va encarregar de fer una recopilació de les millors històries, imatges i successos amb la finalitat que no passaren a l’oblit.

Dissabte 29 de febrer

-Teatre: «Microma què?», a les 20.00 hores a la Casa de Cultura, a càrrec de la Companyia Clowndestino Teatre, recomanat a públic major de 14 anys . Entrada gratuïta

-Performance: «Scale Aecualis», a les 21.00 hores a la Casa de Cultura, organitzat per l’Associació Petjades Esborrades de Dona i interpretat per les artistes Raquel Puerta-Varó i Esperanza Durán.Important! Aporta el teu parell de sabates de dona per a formar part d’aquesta Performance Col·lectiva.

Diumenge 1 de març

-Visita guiada interpretativa al Faro de l’Albir: eixida a les 10.30 hores en els voltants de l’aparcament del far, sota el títol «Les dones a la Serra Gelada: fareras, mineres, agricultores i pescadores».

Dijous 5 de març

-Presentació del llibre «Op weg naar thuis»(«De Camí a la llar») de Corrie Delhoofen, a les 11.00 hores en el Fòrum Mare Nostrum.

Divendres 6 de març

-XX Trobada de Dones Marina Baixa, enguany a Benidorm. Eixida participants amb autobús a les 17.00 hores des de la Casa de Cultura de l’Alfàs, per a assistir al concert «Música Per la Igualtat», dirigit per Irene Isabel García Esteban. Per a anar en bus cal inscriure’s prèviament en la Regidoria d’Igualtat, o a través del mail: igualdad@lalfas.com abans del dilluns 2 de Març

Dissabte 07 de març

-Inauguració Exposició «Dones Rellevants de la Marina Baixa» a les 12.00 hores en el Espai Cultural dels Escoles Velles.

Diumenge 08 de març

-Manifestació Feminisme per la Transformació Social a Alacant. Eixida amb autobús des de la Casa de Cultura de l’Alfàs, a les 9.30horas. És necessari inscriure’s amb antelació en la Regidoria d’Igualtat o per mail igualdad@lalfas.com abans del dilluns 2 de març.

Fins al dilluns 2 de Març La manifestació serà a les 11.00 hores en Maisonave/ Federico Soto, Alacant.

Dimecres 11 de març

-Teatre Mestresses de casa «Canvis de Vida», a les 20.00 hores a la Casa de Cultura

Dijous 12 de març

-Tard de poesia i rebosteria en el local de l’Associació de les Mestresses de casa a las17.00 hores

Diumenge 15 de març

-Menjar convivència Mestresses de casa, les persones interessades hauran de contactar amb l’associació de Mestresses de casa per a inscripció.

Dilluns 16 de març

-Xarrada: «Consum responsable amb el Medi Ambient» per Rita Schürer, a les 17.30 hores, en el Espai Cultural dels Escoles Velles

Dimarts 17 de març

-Viatge a les Falles, contactar els interessats amb Mestresses de casa per a inscripció.