La jove artista italiana Roberta Cotterli ens presenta la seua primera exposició individual ‘My house is made of flesh’ en el Centre 14. Una mostra personal, íntima i esquinçadora, estèticament impactant que aprofundeix en el jo, el cos i la llar com a matèria, a aqueixa casa de carn que és ella, i ho som tots.

Roberta va estudiar en la facultat de Belles arts d’Altea (UMH), actualment resideix a Berlín on desenvolupa el seu treball. Aquestes obres són el resultat d’un any fet d’avions, maletes, habitacions a Alacant, Roma i Berlín, i sobretot molts canvis. Cotterli investiga i qüestiona la memòria com a petjada, la matèria com a cos i el transcurs de l’espai temps. Ens parla de la llar, d’habitar com un procés vital, en què el cos com a matèria es transforma i descompon forjant la memòria. La cerca de la llar i el desmembrament d’un mateix en cada viatge, en cada canvi de ciutat. Les peces escultòriques són les petjades del transcurs del temps, mostrant la rellevància del propi procés creatiu.

Les seues peces de làtex són reproduccions de fragments de cossos que mostren la impossibilitat de fugir de la dimensió corporal, un reflex d’aqueixa impossibilitat de canviar l’estat de les coses. Les seues escultures revelen el cos com a refugi, llar i protecció, però també com la gàbia. Cotterli pren com a punt de partida de la seua investigació el concepte de relíquia, aqueixes restes físiques com a record tangible a venerar, que representen l’evolució de la matèria, el canvi i el pas del temps. ‘My house is made of flesh’ ha de ser interpretada com el diari de viatge d’una vida, en el qual es transcriuen totes les experiències que l’han marcada i les que estan per vindre.

Parts del cos d’altres persones i mai el seu propi, són el resultat d’una cerca personal i col·lectiva alhora, en la qual l’artista està al mateix temps íntimament present però físicament absent. Segons l’artista “qualsevol lloc que s’habita no és res més que un pàl·lid reflex de la nostra primera Casa”

Des del 12 de novembre fins al 9 de desembre

Horari de 10 a 14. De dilluns a divendres

Centre 14. Llauradors 14 Alacant

https://www.alicante.es/es/agenda/exposicion-my-house-made-flesh-roberta-cotterli