Pablo Yarza és un artista i científic alacantí que ha cursat estudis musicals i és doctor en ciències biològiques. En l’actualitat desenvolupa la seua signatura personal juntament amb un projecte musical anomenat Blue Leopard, espais d’exploració i comunicació artística multisensorial.

Per a aquesta exposició ha seleccionat cinc obres que pertanyen a una investigació més àmplia sobre el tema de les relacions. Va elaborar aquests quadres entre els anys 2019 i 2020, emprant una tècnica mixta sobre llenç i fusta.

Relaciones reivindica d’una banda la destrossa mediambiental anàloga al descuit de la nostra pròpia salut psicoemocional en aquests temps de plàstic i pantalla. I d’altra banda la certesa d’una naturalesa que ens transcendeix, que es fa conscient davant la mirada honesta i valenta de qui se sap amb dret a la vida. Els materials emprats (espart, cera d’abella) són testimonis legítims que han sobreviscut al pas de costums i civilitzacions pel mediterrani. L’objectiu és una dansa que abraça la vida viscuda sense penediment, necessàriament orgànica i espiritual. Un viatge a través de les relacions humanes i de les relacions de l’ésser humà amb la naturalesa.

La mostra l’acull el restaurant Raspón d’Alacant que està situat al carrer Alemanya 9. Un lloc de cuina mediterrània en un ambient informal però elegant. L’horari de l’exposició és de dimarts a dissabte d’11.00 a 13.00 i de 20.00 a 23.00 hores. Tots els dimarts, explicacions a càrrec de l’autor en horari d’11.00 a 13.00 h.

Pablo Yarza