“Aquesta manera diferent de viure l’art enganxa a tots els públics”, afirma la directora de Nomad Art i comissària de la mostra, Elena Goroskova.

Més de 3.000 escolars han pogut gaudir d’una exhibició que els sobre manera multimèdia a la vida i obra del pintor

L’exposició multisensorial “Van Gogh Alive- The Experience” ha conquistat a milions de persones de tot el món i Espanya no està sent diferent. La mostra, que es va estrenar a Sevilla a la primavera, ha aterrat aquesta tardor a Alacant amb un incontestable èxit de públic.

Les xifres són eloqüents: l’exposició ha rebut ja a quasi 30.000 visitants en el primer mes i mitjà d’obertura, és a dir, en l’equador de la seua estada en la ciutat mediterrània. La mostra, organitzada per Nomad Art en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, es mantindrà oberta al públic en la Llotja del Peix fins al pròxim 16 de desembre.

Entre elles, 3.000 alumnes procedents de centres escolars de tota la Comunitat Valenciana, que han pogut gaudir d’una exhibició que els acosta a la vida i l’obra del pintor en el format que millor entenen, el multimèdia.

Al costat d’ells, milers de xiquets, majors de 65 anys i persones amb discapacitat han pogut gaudir de preus especials per a accedir al recinte.

“Estem molt agraïts amb l’increïble acolliment del públic alacantí i de tota la Comunitat Valenciana. Tothom s’ha bolcat amb l’exposició i l’ha fet seua”, destaca Elena Goroskova, directora de Nomad Art i comissària de Van Gogh Alive- The Experience a Espanya.

“Hem rebut moltíssims visitants espanyols, però també a molts membres de la comunitat internacional que resideixen en la costa mediterrània o la visiten en aquestes dates”, afig Goroskova. “Definitivament, aquesta manera diferent de viure l’art enganxa a tots els públics, i de manera especial als més joves, als quals ens acostem a través del llenguatge de la imatge i del multimèdia, amb el qual millor connecten”

I és que “Van Gogh Alive – The Experience” no és una exposició d’art corrent. Utilitza les més modernes tècniques multimèdia per a proposar tota una experiència per als sentits que combina música, llum i més de 3.000 imatges en moviment que emboliquen al visitant i li fan viure l’art d’una manera única i inoblidable.

L’obra del pintor cobra vida a gran grandària en les parets i fins i tot els sòls, en una intensa mescla de sensacions que combinen a la perfecció la fascinació que desperta la figura del geni neerlandés, l’entreteniment i el caràcter didàctic.

Res com tombar-se i deixar-se bressolar per l’oscil·lar de les constel·lacions que Van Gogh va plasmar en La nit estavellada, el cèlebre quadre dels Girasols o veure com emprenen el vol els ocells del seu famós Trigal amb corbs, a més de deixar-se impressionar pel caràcter únic i misteriós dels seus autoretrats o el familiar quadre del Dormitori de Arlés.

Aquesta extraordinària experiència ja ha recorregut més de 40 ciutats de quatre continents (la xifra continua creixent), entre elles Berlín, Roma, Moscou, Atenes, Sant Petersburg, Pequín, Santiago de Xile, Varsòvia, Bogotà, Budapest, Istanbul, Phoenix, Tel Aviv, Abu Dhabi o Lisboa. La següent parada a Espanya serà Madrid, del 26 de desembre al 26 de febrer en el Cercle de Belles arts.

Les entrades a l’exposició es poden adquirir a través de la web de Van Gogh Alive, Ticketea, en El Corte Inglés i en les pròpies taquilles del recinte.