El Jardín Artístico Nacional Huerto del Cura d’Elx serà el protagonista del nou capítol de “Jardines con Historia” de La2 de Televisió Espanyola. Un programa dedicat a l’arquitectura dels jardins, història de l’art i botànica. Aquest nou lliurament es podrà veure el 20 de febrer a les 18.00 hores.

Presentada per l’arquitecte Arturo Franco aquesta sèrie promou la consciència sobre el patrimoni vegetal a través de biografies de personatges històrics que van demostrar el seu interés per la naturalesa i que han deixat la seua petjada a través de tresors paisatgístics del nostre patrimoni cultural. En aquesta ocasió, l’arquitecte donarà a conéixer la Palmera Imperial, la fantàstica col·lecció de cactus, l’encant dels estanys, la gran varietat de palmeres i l’enorme diversitat botànica de l’Hort del Cura.

A més, es farà un recorregut per la història d’aquest emblemàtic jardí i per diferents personatges com el capellà Castany, Juan Orts o l’emperadriu Sissi, que d’alguna manera han fet possible que aquest singular enclavament es puga gaudir en l’actualitat.

D’altra banda, també es contextualitzarà l’Hort del Capellà com a part del Palmerar Històric d’Elx, declarat l’any 2000 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un paisatge urbà únic amb més de mil anys d’antiguitat. El major palmerar d’Europa, compost per més de 200.000 exemplars i uns 50.000 en els vivers municipals.

“Jardins amb Història” és una sèrie dirigida per Sonia Tercero Ramiro, produïda per Televisión Española en col·laboració amb Time Zone i que s’ha rodat al llarg de l’estiu de l’any passat. A més de l’Hort del Capellà, la sèrie recorre localitzacions tan destacades com: els Jardins d’Aranjuez a Madrid; La Granja de Sant Ildefons a Segòvia; el Jardí d’Aclimatació de la Orotava a Tenerife; Chillida-Leku en Hernani (Guipúscoa), i els Jardins de l’Alhambra i el Generalife, entre molts altres bells enclavaments.