Barceloní de 48 anys, Ortega sap que és estrany i ho explota elaborant un humor que no s’assembla a ningú. Amb una oïda prodigiosa per a la parla i els seus llocs comuns elabora unes historietes que mesclen el quotidià amb l’extraordinari provocant un efecte hilarant. El seu humor és hereu del d’aquells còmics que convocaven al voltant de la ràdio a tota la família. La ironia orteguiana, tan fàcil de gaudir com sofisticada en la seua elaboració, és una gemma al país de l’exabrupte.

Juan Carlos Ortega va començar a treballar en la ràdio en el programa La frontissa que conduïa Javier Sardá en Ràdio Nacional d’Espanya. Quan Sardá es trasllada a la Cadena SER, manté les col·laboracions d’Ortega en el seu espai La finestra. També ha treballat amb Jesús Quintero en El llop estepari i amb Julia Otero en La ràdio de Julia d’Onda Cero, després d’un parèntesi en el qual centra el seu treball en televisió, torna a la ràdio de la mà de Gemma Nierga en La Finestra. Col·laborador habitual en Especialistes Secundaris de Radi Barcelona (Cadena SER). També té un espai en la Cadena SER dit Les nits d’Ortega, dins de la programació d’Oh! My LOL.

En televisió ha treballat des del 2000 en nombrosos programes entre els quals destaquen L’escala mecànica, de TVE, Cròniques marcianes de Telecinco, en Quatre s’integra en la plantilla del magazine Channel núm. 4 d’Ana García Siñeriz i Boris Izaguirre. També exerceix com a col·laborador des de 2016 en el programa Batega motiv d’Andreu Buenafuente, en el canal 0# de Movista.

En 2016 se li va concedir el Premi Ondas per la seua trajectòria professional.

Iván Serrano

Iván Serrano

A més està disponible per a aquesta sessió l’Entrada Cangur, el projecte del Teatre Principal que permet que els xiquets gaudisquen simultàniament a l’espectacle d’Ortega, d’un taller de “Música Interactiva” impartit per l’artista alacantí Iván Serrano. Realitzarà un concert on els xiquets i xiquetes seran part imprescindible de l’espectacle, amb rítmica i cant, jocs i moviment.

Tant les entrades per a l’espectacle com les Entrades Cangur estan a la venda pels canals habituals, taquilla i web.

El Dissabte 13 d’abril a 21 h i el diumenge 14 a les 20 h donem la benvinguda a Manolo García en concert amb el seu gira «Acústic, acústic, acústic´´

Als set anys realitza les seues primeres «performances» artístiques a la terrassa del domicili familiar. Manuel, avançant-se al seu temps, comença a combinar elements procedents de desfets industrials i pintures amb els enyorats i entranyables muñequitos que les prestigioses empreses OMO, TUTU, PERSIL i AQUEIX entre altres, que es distribuïen entre els xiquets. Els ninots van evolucionar sobre uns senzills però efectius circuits dibuixats per l’artista. Aquestes accions tenien lloc en una terrassa d’uns sis metres quadrats.

Manuel García García-Pérez, en els seus inicis era dissenyador gràfic i pintor convertit en cantant que s’entremesclen amb els de la seua

Manuel García

Manuel García

passió per la pintura, afició que no ha abandonat. Les orquestres de ball que, van ser l’escola en la qual va fer els seus primers passos com a músic. La primera d’elles portava per nom Matèria Grisa, ací va ser on va fer escola i, després d’haver trepitjat milers d’escenaris, comença a buscar un projecte propi. Es mou durant any i mig per a muntar un grup, fins que coneix a Esteban Martín, amb ell comença a compondre cançons, i així naixen Els Ràpids, un quintet on també militaven José Luis Pérez, Lluis Visiers i Antonio Fidel ,es van dir Els Ràpids perquè van aconseguir en només dos mesos un contracte amb EMI-Odèon. I al novembre de 1980 ja es trobaven gravant un disc.

En la recta final dels Ràpids va ser quan es va produir la inevitable trobada entre Manolo i Quimi, de seguida van congeniar i no van tardar molt de temps a posar en marxa un projecte comú. Al cap de dos mesos es van centrar definitivament com Els Rucs, que eren Jordi Vila, Antonio Fidel, Manolo i Quimi, que tampoc van tindre problemes per a aconseguir un contracte discogràfic. Van fer un vídeo-clip d’una de les seues cançons: «No puc més», i aconsegueixen un premi especial de vídeo-clips (Acevit) i que la RAI italiana ho adquirisca.

El debut discogràfic de l’Últim De la Fila va aparéixer en 1985 amb tres singles i l’LP titulat Quan la pobresa entra per la porta, l’amor salta per la finestra, que van bastar perquè es feren un buit en el panorama pop espanyol. L’aire aflamencado de la veu de Manolo i la guitarra espanyola donen un to fresc i nou a les cançons, que connecta sense dificultat amb les evidents arrels pop de tots dos músics. Aquest LP va aconseguir el premi al grup revelació del 85 atorgat pel programa Diari Pop de Ràdio 3, un dels més importants del moment.

El 4 de maig de 1998, Manolo García va llançar el seu primer àlbum en solitari sota el nom d’Arena en les butxaques, un disc compost íntegrament per ell , tant la lletra com la música, en el qual comptava amb la col·laboració especial de Pedro Javier González i Nacho Lesko, músics habituals de l’Últim de la Fila.

Actualment el 5 d’abril va donar començament a la seua nova gira en acústic, i tenim l’honor de ser la segona ciutat que acull a aquest gran artista en el Teatre Principal el pròxim 13 i 14 d’abril.

Després de militar des dels anys huitanta en Els Ràpids, Els Rucs i L’Últim de la Fila, incloent fins hui la seua carrera en solitari, està serà la primera vegada que Manolo García es presenta en format acústic. És a dir, deixa a un costat momentàniament la parafernàlia elèctrica que tant li agrada a ell. Ha decidit, en aquesta ocasió, donar un gir de 180 graus i revisar el més granat del seu repertori i treballar-lo d’una manera absolutament acústica amb altres sonoritats i carregant tintes en les guitarres espanyoles, acústiques i percussions. Una sorpresa per a l’oïda dels seus seguidors o persones que s’acosten per primera vegada a la seua música. Una nova possibilitat d’emoció on la seua interpretació i la seua veu arribaran d’una manera diferent.

 

ESPECTACLE: JUAN CARLOS ORTEGA

Viernes 12 d’abril – 20.30h

 

PREUS:

Pati i Butaca club: 20€

Llotja correguda: 18€

Amfiteatre: 15€

 

ENTRADA CANGUR-TALLER DE MÚSICA INTERACTIVA

Divendres 12 d’abril – 20.30h

 

PREUS:

Entrada Cangur general: 8€

Entrada Cangur multi: 6€

 

ESPECTACLE: MANOLO GARCÍA “ACÚSTICO, ACÚSTIC, ACÚSTIC”

dissabte 13 a les 21 h i diumenge 14 a les 20 h

 

PREUS:

Pati i Butaca Club: 60 €

Llotja correguda: 55 €

Amfiteatre: 50 €

 

VENDA D’ENTRADES: www.teatroprincipaldealicante.com i en taquilla de 12 a 14 h i 17 a 21