El pròxim diumenge 21 d’abril, a les 11 hores, la Regidoria de Normalització Lingüística ha organitzat la III Festa Valor “Passeig de rondalles” en honor de l’escriptor de Castalla Enric Valor, per la seua gran vinculació amb la ciutat de Petrer. Esta tercera edició té com a gran novetat la participació del conegut contacontes, actor, humorista i director valencià Xavi Castillo, que serà l’encarregat de comandar la ruta literària que discorrerà pel barri antic.

La regidora de Normalització Lingüística, Patricia Martínez, ha subratllat que es tracta d’una activitat per a“posar en valor la nostra llengua a través de les rondalles d’este gran escriptor i gramàtic”, referint-se a Enric Valor.

El passeig pel centre històric de Petrer començarà a les 11 des de la plaça de Dalt per a, posteriorment discórrer pel carrer Arquet del Castell, el carrer del Castell, el carrer Mare de Déu, i la replaceta del Caragol. L’última rondalla que contarà Xavi Castillo serà “El jugador de Petrer”.

Es tracta d’una activitat d’aproximadament una hora de duració, totalment gratuïta i que no requerix inscripció prèvia.

L’activitat està organitzada per la Regidoria de Normalització Lingüística juntament amb la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant (UA).

ENRIC VALOR

Enric Valor i Vives va nàixer a Castalla el 22 d’agost de 1911 i va morir a València el 13 de gener de l’any 2000. És un dels autors en valencià més coneguts i llegits per estes terres. «Enric Valor sempre va tenir una especial estima al poble de Petrer, i així veu reflectit en la seua obra «Narracions de la Foia de Castalla» mitjançant referències concretes al nostre poble. El poeta sempre va recordar amb nostàlgia les excursions amb els amics i les caceres de tardor per Petrer. Sempre va recordar Petrer, i prova d’això és la rondalla titulada «El jugador de Petrer»», afirma María Carmen Rico en el seu llibre «Las calles de Petrer».