L’IES Misteri d’Elx guanya el VI Certamen Escolar de Teatre Grecollatí de la UA amb l’obra Odisea. Un viaje per la ítacas

L’IES Misteri d’Elx guanya el VI Certamen Escolar de Teatre Grecollatí de la UA amb l’obra Odisea. Un viaje per la ítacas

El grup Artes Escénicas de l’IES Misteri d’Elx d’Elx ha aconseguit amb el premi a la millor obra teatral de la VI Edició del Certamen Escolar de Teatre Grecollatí, organitzat per la Universitat d’Alacant en col·laboració amb la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics, per Odisea. Un viaje per la ítacas.

El certamen ha tingut lloc al Col·legi Major de la UA del 17 al 19 de maig i el jurat, integrat per M. Paz López, Elizabeth Sogorb i Pascual Carbonell, ha concedit a més a aquesta obra el premi a la millor direcció, per a Amadeu Senabre i J. Adrián Rodríguez. El muntatge formarà part del programa de l’XI Festival de Teatre Clàssic de L’Alcúdia, Elx, al juliol del 2023.

La Odisea. Un viaje per la Ítacas  està interpretada pel grup de 1r de batxillerat d’Artes Escénicas de l’IES Misteri d’Elx. Basada en la història del text universal d’Homer, l’obra pren com a punt de partida els versos del poema de Kavafis titulat «Ítaca»: «Quan emprengues el teu viatge a Ítaca, demana que el camí siga llarg, ple d’aventures, ple d’experiències». A través d’aquesta idea, l’obra pretén transmetre que cadascun hem de recórrer la nostra odissea pròpia en la vida: això és el que ens farà créixer i madurar com a persones.

Llistat complet de premis

– Premi a la millor obra: grup Artes Escénicas, de l’IES Misteri d’Elx d’Elx, per Odisea. Un viaje per la ítacas.

– Premi a la millor actriu: Julia Rodríguez Oltra, de l’IES Thàder d’Oriola, per Simón, en La joven de Andros.

 – Premi al millor actor: Andrés Romero, del Col·legi Don Bosco d’Alacant, per Creonte, en Antígona.

– Premi a la millor actriu de repartiment: Carmen Jiménez, de l’IES María Blasco de Sant Vicent del Raspeig, pel seu personatge de directora en El juicio de las diosas… ¡¡¡Grabando!!!.

 – Premi al millor actor de repartiment: Martín Morales Fernández, del Col·legi Inmaculada Jesuïtes d’Alacant, pel seu personatge de vella A C, en La asamblea de mujeres.

 – Premi al millor vestuari: grup Carro de Tespis de l’IES Hermanos Amorós de Villena, per El Arconte.

– Premi a la millor direcció per a AMADEU SENABRE i J. ADRIÁN RODRÍGUEZ, de l’IES Misteri d’Elx d’Elx per Odisea. Un viaje per la ítacas.

– Menció mèrit literari a l’obra La joven de Andros de l’IES Thàder d’Oriola.

– Menció text original a Bartolomé Reig de l’IES Hermanos Amorós de Villena per El Arconte.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X