La III edició del Festival de Teatre Clàssic d’Alacant, va arribar a la seua fi diumenge passat després de nombroses representacions i activitats al llarg de dos mesos, i ho ha fet batent rècord de públic. Més de 5.000 espectadors han assistit a les diferents representacions en el Teatre Principal i en el Teatre Arniches i a totes les activitats paral·leles programades en els diferents espais de la nostra ciutat.

Padilla ha mostrat la seua satisfacció pel resultat, ja que tal com ha afirmat «la tercera edició s’allunyava del realitzat fins hui, i era una aposta forta de les institucions participants». «Nosaltres sabíem que el programa era d’un excel·lent nivell, però la reacció del públic era la prova definitiva. Els més de 5.000 espectadors han superat les nostres expectatives».

El Festival, organitzat per l’Ajuntament i la Diputació d’Alacant, en col·laboració amb Aigües d’Alacant, ha comptat amb el suport de nombroses institucions com a l´Institut Valencià de Cultura, la Biblioteca Virtual Cervantes, l’Hotel Maia, Germans Sala, o Casa Mediterrani, s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més importants d’aquest hivern. En la seua tercera edició, s’ha apostat per la qualitat de les propostes culturals, amb una programació d’esdeveniments escènics amb importants noms del panorama escènic nacional i internacional i activitats paral·leles amb un clar segell alacantí i amb presència majoritària de dones creadores.

L’edil de Cultura ha assenyalat «que la resposta del públic ens ha donat la raó. El gir que hem donat al plantejament del Festival ha suposat un punt d’inflexió, i hem aconseguit que alacantins i visitants se senten orgullosos de la proposta realitzada»

«Neró», «Ben-Hur», «El Rei Lear», «Èsquil, naixement i mort de la tragèdia» i «Fedra», obra protagonitzada per Lolita, i que ha penjat el cartell de no hi ha entrades; han sigut els plats forts, que sota el paraigua del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, han atret a centenars d’espectadors.

Una altra de les novetats d’aquesta tercera edició, i en la qual les institucions han posat especial atenció, han sigut les activitats paral·leles per a tots els públics. El públic familiar, les ha recolzades amb la seua assistència, mostrant la necessitat d’acostar el Teatre Clàssic als més xicotets.