La seu de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert acollirà aquesta vesprada la lectura dramatitzada de l’obra de Pedro Montalbán Kroebel, La fascinació de Gil-Albert. Diversos actors d’Actua recrearan aquesta peça teatral basada en el primer llibre de l’autor alcoià, el congrés internacional del qual s’inaugurarà dimecres que ve.

L’obra va ser editada per la Institució Alfons el Magnànim en 2006 i està basada en textos del mateix Gil-Albert i en alguns relats de la fascinació de l’irreal, el seu primer llibre publicat en 1927. Sota la direcció i dramatúrgia de Pascual Carbonell, és una peça que presenta a l’escriptor en un diàleg aconseguisc mateix dins d’un món imaginari que uneix realitat i fantasia.

El dramaturg Pedro Montalbán, que va nàixer al Brasil en 1961 i resideix a València, va escriure La fascinació de Gil-Albert amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de l’escriptor en 2004 i la va estrenar llavors en el Teatre del Centre Cultural d’Alcoi.

En la lectura dramatitzada intervindran els actors Miguel A. Carrasco, Guillermo Arenas i Pascual Carbonell, l’actriu i cantant Ana Arrarte i el pianista Enrique Pedrón, que interpretarà la música en directe. La coordinació de la producció ha sigut a càrrec de Mariló Poch, presidenta d’Actua.