Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert commemora demà dijous el 35 aniversari de la publicació monogràfica Canelobre. Els professors José Carlos Rovira i Miguel Ángel Lozano al costat de la periodista Rosalía Major, tots exdirectores de la revista, integraran una taula redona, moderada per Elvira Rodríguez, que tindrà lloc hui dijous 27 de juny a la Casa Bardín a partir de les 19.00 hores.

Al juny de 1984 va aparéixer el primer exemplar de Canelobre que, després de 69 números publicats, s’ha convertit en un referent cultural de la província. Va començar com a revista miscel·lània, substituint a l’anterior IDEA, i va acabar convertint-se en el vaixell almirall del IAC amb una gran varietat de temes i un ampli repertori. Els científics Jorge Juan i Balmis, l’historiador i jurista Rafael Altamira, el compositor Óscar Esplá, l’economista Germán Bernacer, els escriptors Juan Gil-Albert, Miguel Hernández, Gabriel Miró, Azorín, Enric Valor i Joan Valls, o l’artista Eusebio Sempere, són alguns dels insignes alacantins que han copat les pàgines de la revista.

Canelobre ha fet un pas decisiu en editar en versió digital cinquanta números, disponibles en el portal propi del Gil-Albert obert recentment a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. En els seus trenta-cinc anys ha tingut set directors: José Carlos Rovira (1984-1990), Miguel Ángel Lozano (1990-1999), Jorge A. Soler (1999-2003), Rosalía Major (2003-2011), Queru Blanco (2011-2014), Pilar Tébar (2014-2015) i Ramón Sánchez (2015-2019).

Durant l’acte, el IAC distribuirà entre els assistents una breu memòria que reflecteix la trajectòria històrica de la revista i inclou, a més, una relació de les persones que han coordinat els diferents números i dels qui han format part dels seus equips en la direcció, subdirecció, secretaria, Consells de Redacció i Consells Assessors.