Joan Valls i la recuperació literària a Alacant (1940-1981) és el títol de la nova publicació que presentarà hui l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert a Alcoi. El Centre Cultural Mario Silvestre acollirà l’acte en el qual participaran l’autor de l’obra, Josep Lluís Santonja, l’escriptor Jordi Botella i el professor Joan Borja, director de Publicacions i Investigació del IAC.

El llibre de Santonja aprofundeix en la relació del poeta alcoià amb una generació d’escriptors alacantins que van intentar desenvolupar les seues inquietuds intel·lectuals en la postguerra, en un ambient hostil per a la cultura. Les relacions del poeta alcoià amb Vicente Ramos, Manuel Molina, Xavier Casp, Miquel Adlert, Ernesto Contreras o Josevicente Mateo són descrites amb detall en les pàgines d’aquesta obra que compte, a més, el conflicte que va provocar a Valls la ruptura de relacions amb Ramos i Molina.

Doctor en Història per la Universitat d’Alacant, Santonja dirigeix actualment l’Arxiu i Biblioteques Municipals d’Alcoi. Així mateix, és autor de trenta monografies d’investigació històrica, de més d’un centenar d’articles sobre patrimoni documental i cerca d’arxius, i coautor de Història d´Alcoi.

Cicle publicitari «Idees per al cor» a Alacant

D’altra banda, el Gil-Albert oferirà hui una nova sessió del cicle «Idees per al cor» sobre el sector de la publicitat i la seua influència en la societat actual. Els publicistes Javier Meléndez i Víctor Izquierdo centraran aquesta trobada que tindrà lloc a partir de les 18.30 hores a la Casa Bardín.

Meléndez és director creatiu executiu de DDB, Agència de l’any 2018 en els Premis Eficàcia, i gestiona campanyes publicitàries d’importants multinacionals i marques. A més, compte en el seu palmarés amb reconeguts premis en festivals internacionals com el de Cannes o El Sol, entre altres.

Per part seua, Esquerre és director d’art en Utopicum i anteriorment va estar a Imaginar-te. Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat d’Alacant, és també professor en Coco School.