L’Institut Juan Gil-Albert ha presentat el seu calendari d’activitats de la Fira del Llibre d’Alacant que enguany recupera l’estand i els actes presencials en la Plaça i Espai Sèneca amb presentacions, conferències, música en viu i propostes per als més xicotets.

Aquest divendres 21 de maig arrancarà una nova edició d’aquesta cita anual amb la presentació de l’obra guanyadora del Premi Francesc Martínez i Martínez d’Altea, editada pel IAC, De la mar a la terra. Una aproximnació a l’etnologia alteana, d’Antoni Belda Antolí. L’acte tindrà lloc a les 19.45 hores i comptarà amb la participació de la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Aurora Serrat, de l’escriptor i professor de la Universitat d’Alacant, Joan Borja, de la directora cultural del Gil-Albert, Pilar Tébar, i del mateix autor.

“Caputxeta Roja i el misteri dels croasanes” és el títol de la primera sessió de contacontes enfocada al públic infantil que està programada per al dissabte 22 de maig, a les 17.30 hores. L’activitat serà a càrrec de ArtCrear, una companyia que fundada en 2014 pels actors Núria Garcia i Salvador Ronda per a promoure el teatre i l’educació emocional i artística des de xiquets a través d’espectacles o tallers. El dilluns 24 de maig tornaran a l’Espai Sèneca per a oferir “La moreneta del Castell”, un conte en valencià editat pel IAC

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà la xarrada sobre la figura del director de cinema Luis García Berlanga que oferirà el coordinador de l’Aula de Cinema i Audiovisual de la Universitat d’Alacant, Israel Gil Pérez. Tant la directora cultural de l’Institut com el director del departament de Publicacions, Toni Cabot, intervindran en aquesta conferència que s’impartirà el divendres 28 de maig a les 20.00 hores.

Finalment, el dissabte 29 de maig, a les 20.00 hores, i abrigallant la presentació de la revista Canelobre La guitarra i Alacant. Una història de futur, està previst un recital a càrrec dels alumnes del Conservatori Superior d’Alacant Óscar Esplá, Álvaro Guerra Acuña i Manuel Martínez Ariza. Al costat del coordinador de la publicació, el concertista Ignacio Rodes, participaran en l’acte Pilar Tébar i Héctor Fernández, director del departament de Revistes del Gil-Albert.

L’esdeveniment comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitàries pertinents i és necessari reservar invitació o formalitzar la inscripció per als actes amb antelació en la web https://ferialibroalicante.com/