L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert comença aquesta setmana amb una xarrada-conferencia entre tres reconeguts arquitectes per a commemorar el centenari del Mercat Central d’Alacant.
El cicle ‘Patrimoni. Art en valor’ reunirà demà dimarts, a les 19.30 hores a la Casa Bardin, als arquitectes alacantins Alfredo Campello –investigador i divulgador de la història d’Alacant- i Alfonso Navarro –que va intervindre en la reforma integral de l’immoble a la fi dels anys 80-. Tots dos oferiran el seu particular punt de vista i parlaran sobre la història del mercat municipal, un edifici d’estil eclèctic que data de principis del segle XX, projectat per Francisco Fajardo Guardiola i conclòs per Juan Vidal Ramos en 1922.
D’altra banda, la Casa Bardin acollirà el dimecres, a les 19.30 hores, la inauguració de l’exposició ‘La música de les esferes’, de l’artista Miguel Bañuls i comissariada per Gertrud Gómez. Fins al 9 de gener es podrà visitar aquesta mostra que s’emmarca en el concurs ‘Art a la Casa Bardin’.


També el dimecres, s’ha organitzat una nova sessió del cicle ‘Alacant una província de Festa’ que, en aquesta ocasió, es desplaçarà a la Casa del Fester de Benidorm per a parlar sobre la versatilitat de les festes alacantines. En la jornada, que començarà a les 18.30 hores, participaran el exconcejal de Festes de Dénia, Francisco Carrió, el vicepresident del Patronat Municipal del Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevella, José Antonio Quesada, la cap de Negociat de Festes de l’Ajuntament d’Elx, Inmaculada Román, la coordinadora dels Escacs Vivents de Xàbia, Raquel Violero, i Francisco Llorens, expert en les festes patronals de Benidorm.