El cicle ‘Alacant en femení’ organitzat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert oferirà hui dimarts una conferència sobre la influència de Josefina Manresa en l’obra del seu marit, el poeta Miguel Hernández.
La xarrada, que tindrà lloc hui a partir de les 19.30 hores a la Casa Bardin, serà a càrrec de Carmen Alemany, doctora en Filolofía Hispànica, catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d’Alacant, escriptora i investigadora. Sota el títol ‘Josefina Manresa, esposa i principal font d’inspiració del poeta Miguel Hernández’, la proposta desgranarà la figura d’una dona que va dedicar la seua vida a la recopilació i protecció del llegat literari de l’insigne escriptor oriolà.
Amb més d’una trentena de llibres a la seua esquena, un centenar d’articles i capítols sobre literatura llatinoamericana i altres sobre literatura espanyola dels segles XX i XXI, Alemany ha sigut antóloga i editora de diverses obres de Miguel Hernández entre les quals destaca l’edició d’Obra completa, amb Agustín Sánchez Vidal i José Carlos Rovira. En 2013 va publicar la monografia Miguel Hernández, el desafiament de l’escriptura. El procés de creació de la poesia hernandiana i actualment dirigeix la revista Amèrica sense Nom i la col·lecció Quaderns d’Amèrica sense Nom. Així mateix, ha impartit conferències i cursos en nombrosos països llatinoamericans, europeus i als EUA

Així mateix, Mariano Sánchez Soler i David Martínez Jordá oferiran dijous que ve una xarrada sobre els judicis de cinema. Tots dos experts parlaran de la relació entre l’art cinematogràfic i l’àmbit judicial i forense, així com del seu efecte pedagògic. La cita serà també en la seu del IAC a les 19.30 hores.