Professors i alumnes del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá oferiran hui un concert de cambra amb peces de Rafael Rodríguez Albert. L’acte, organitzat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert dins del cicle ‘Música molt jove a la Casa Bardín’, retrà homenatge al compositor alacantí en el quaranta aniversari de la seua defunció.

La Casa Bardín acollirà a partir de les 19.30 hores l’audició el programa de la qual es compon de “Sonatina per a piano en Do M” i “Preludi” a càrrec de María Eugenia Palomares, “Sonatina per a violí i piano” per Vicente Antón (violí) i Jesús Gómez (piano), “Bull i riu el mar” interpretada per Pilar Jiménez (soprano) i Javier Tárrega (piano), “Camp” amb Victoria Vázquez (soprano) i Tárrega, i el “Quintet per a clarinet i quartet de cordes” que comptarà amb Francisco José Fernández (clarinet), , Irene Morales (violí), Arturo Millán (viola), Antonio Ballester (violoncel) i Vicente Antón (violí).

Premi Nacional de Música en 1952 i 1961 i Premi Nacional de Composició Manuel de Falla en 1976, Rodríguez Albert va nàixer a Alacant en 1902. Va quedar invident als huit anys, la qual cosa no li va impedir realitzar estudis de música a València, Granada i Madrid, llicenciant-se a més en Filosofia i Lletres. Finalitzada la Guerra Civil va ingressar en l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) i a partir de llavors va crear les seues obres més destacades, desenvolupant també una labor docent com a catedràtic d’Història i Estètica de la Música en el Col·legi Nacional de Cecs de Madrid i traduint al Braille nombroses obres musicals. De fet, va representar a Espanya en la Conferència Internacional de Musicografía Braille de París en 1954.

Conferència

D’altra banda, les activitats programades en record del compositor tindran una segona part en la seu del IAC amb la conferència “L’obra per a piano de Rafael Rodríguez Albert” que pronunciarà María Eugenia Palomares, catedràtica de Piano del Conservatori Óscar Esplá. La cita, emmarcada en el cicle “Musicologia a la Casa Bardín”, tindrà lloc el dilluns 27 de maig a les 19.30 hores.