L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha inclòs per primera vegada en la seua agenda un cicle d’iniciació a les arts escèniques enfocat a tota la família i dirigit per la companyia de circ ‘El Fedito’. El calendari d’activitats d’aquesta setmana inclou, a més, una xarrada sobre l’exposició ‘Epifania Vegetal’ i una visita guiada al Palau de la Casa Museu dels Abargues de Benissa.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que amb aquesta activitat “s’estrena la nova subdirecció d’Arts Escèniques del IAC amb un programa l’objectiu del qual és donar a conéixer el treball que realitzen els professionals del sector i dignificar la seua professió”.

Sota el nom de ‘Endinsarte. Taller workshops escèniques’, la Casa de Cultura de Guardamar del Segura acollirà diumenge que ve, 18 d’abril, d’11.00 a 13.30 hores, un curs per a aprendre els diferents exercicis i tècniques que engloben l’art del malabarisme, equilibris i acrobàcies. Sis professionals circenses donaran a conéixer de prop als participants les diferents disciplines a través de jocs i divertits exercicis.

L’activitat, que compleix totes les mesures de seguretat i salut exigides per les autoritats, inaugura el cicle ‘Endinsarte Workshops Escénics’, que contempla sis activitats, dues de circ, dos de teatre i dos de dansa, en diferents punts de la província. El pròxim taller serà el dia 9 de maig a Dénia amb la Companyia Over&Out de dansa contemporània.

A més, l’agenda d’aquesta setmana de l’Institut Alacantí de Cultura es va completar, d’una banda, amb una trobada entre Miriam Martínez Guirao i Álvaro Aroca, artista i comissari de l’exposició ‘Epifania Vegetal’, que va tindre lloc el passat dimecres a les 19.00 hores a la Casa Bardín. D’altra banda, el cicle ‘Patrimoni. Art en Valor’ oferirà una visita guiada i una conferència sobre la casa palatina de la família Abargues de Benissa a càrrec del cronista emèrit d’aquest municipi, Joan Josep Cardona Ivars. La cita serà el dissabte dia 17 d’abril a les 11.00 hores a la Casa Museu Abargues de Benissa.