El nou cicle de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert dedicat als museus de la província arrancarà hui a la Casa Bardín amb una conferència sobre el Museu d’Agost. Una exhibició de les tècniques de la terrisseria a càrrec d’un expert artesà completarà aquesta primera sessió de ‘Xicotets tresors’.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que amb aquesta nova iniciativa es donarà protagonisme a xicotets centres etnològics o etnogràfics, “perquè tinguen una major divulgació i la repercussió que es mereixen, perquè són museus xicotets, poc coneguts, però, però amb grans tresors per descobrir”.

‘Xicotets tresors’ aposta pel reconeixement del patrimoni cultural a través d’una programació que ofereix conferències impartides pels directors dels museus juntament amb una mostra o demostració de peces de la zona realitzada per professionals. Les xarrades s’efectuaran tant en l’Institut de Cultura Juan Gil Albert com en el propi museu.

La primera sessió es desenvoluparà aquest dimecres, 15 de setembre, a les 19.30 hores amb una xarrada sobre el Museu de Terrisseria d’Agost a càrrec de Jesús Peidro, i Pau Vicedo, així com una demostració de les tècniques d’aqueixa disciplina de la mà de Lluís Vicedo, artesà de Terrisseria La Navà.

El Museu de Terrisseria d’Agost va nàixer en 1981 per iniciativa privada de l’etnòloga alemanya Ilse Schütz, qui durant dènou anys va ser la seua propietària i directora fins que, al març de 2000, l’Ajuntament de la localitat es va fer càrrec dels costos de personal i manteniment del centre, situat en una antiga fàbrica de ceràmica de principis del segle XX.

L’entrada serà lliure, limitada a l’aforament de la Casa Bardin establit d’acord amb les autoritats sanitàries. Està previst, a més, difondre l’activitat per streaming per a augmentar la seua difusió i permetre que un major número públic puga gaudir d’aquesta.