L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat la segona edició del cicle «Idees per al cor» sobre el sector de la publicitat i la seua influència en la societat actual. Les sessions tindran lloc els dimecres 13, 20 i 27 de febrer a la Casa Bardín a les 18.30 hores i consistiran en tres diàlegs de la mà de sis prestigiosos profesionales. El cicle, coordinat per Miquel Poveda, s’inaugurarà hui amb una sessió protagonitzada per José Luis Moro, director general creatiu de Pingüí Torreblanca & The Guayominí Project, i Natalia Papí, vicedegana del grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat d’Alacant. Tots dos reflexionaran sobre la incidència de la publicitat en la manera d’actuar de les persones, així com la seua relació amb les iniciatives d’interés social.

Moro és el creador de l’experiment pop ‘Un pingüí al meu ascensor’ sorgit al Madrid de la postmovida. Fundador de la seua pròpia agència al costat de Pablo Torreblanca, és un dels creatius més premiats del país, amb més de cent reconeixements en festivals i onze premis Ondas, entre ells el de ‘Millor agència de publicitat en ràdio’. A més, és Premi d’Honor 2019 a la trajectòria en el Festival Smile i compatibilitza la publicitat amb la música.

Per part seua, Papí, docent i doctora amb Premi Extraordinari, ha

Concha Wert, Lucía de la Vega i Miquel Poveda, ciclo 2018

Concha Wert, Lucía de la Vega i Miquel Poveda, ciclo 2018

participat en projectes I+D+i i ha dirigit estudis sobre gènere, polítiques i eficàcia de la publicitat, així com d’estratègia, investigació i planificació de mitjans. Les seues últimes publicacions es refereixen a tecnologies de comunicació, impacte publicitari i tècniques d’investigació de la producció científica en la comunicació.

La segona sessió del cicle comptarà amb Javier Meléndez, director creatiu de DDB, agència de l’any 2018 en els Premis Eficàcia, i amb Víctor Izquierdo, guanyador de diversos premis com a director creatiu de Utopicum i Imaginar-te en diversos festivals, professor col·laborador a més del màster de Creativitat Publicitària en Coco School.

El cicle el tancaran Sunde J. Sastre, director de l’empresa especialitzada en generació de continguts i entreteniment Jokey Monkey, i Andrés Karp, CEO de la Smart Agency Dinamicbrain, president de l’Associació d’Empreses de Publicitat de la Província d’Alacant 361é i pioner en mobile màrqueting, amb la posada en marxa de la primera web turística en suport mòbil de la Comunitat Valenciana.