L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una visita guiada al Museu Didàctic de l’Oli de Sant Vicent del Raspeig situat en l’antiga Almàssera dels Assegadors. La jornada, que requereix inscripció prèvia, tindrà lloc divendres que ve 3 de juny i inclourà un tast de Aove per als assistents.
Emmarcada en el cicle “Xicotets Tresors”, que va nàixer amb l’objectiu de posar en valor centres culturals de la província, la nova proposta serà a càrrec de la regidora de Cultura i Memòria Històrica de la localitat, Raquel Rodríguez, que explicarà el procés d’elaboració tradicional de l’oli d’oliva. L’activitat es realitzarà a les 19.00 hores en l’antiga almàssera, convertida en museu després d’un procés de recuperació de l’edifici original del qual també es parlarà en la jornada.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que “amb aquesta activitat des de l’Institut Juan Gil-Albert es torna a donar visibilitat a un enclavament singular que forma part del ric patrimoni alacantí, en aquest cas posant en valor la transformació d’un edifici que originalment va ser una almàssera”.
El projecte del Museu de l’Oli va suposar la posada en valor d’una de les instal·lacions més emblemàtiques de Sant Vicent del Raspeig. L’Almàssera dels Assegadors va ser impulsada per Isidro Lillo, al costat dels seus fills Joaquín i Baltasar, a principis del segle XIX i els seus descendents la van mantindre fins a mitjan anys 70, quan es va abandonar l’activitat i va passar a les mans de l’Ajuntament. En la intervenció arquitectònica s’ha conservat l’estructura original de l’Almàssera, mantenint la planta de l’antiga casa que formava aquest conjunt i l’aljub que donava servei a aquesta.
Una vegada finalitzada la xarrada es realitzarà un tast de Aove per als assistents, que hauran de confirmar prèviament –fins a l’1 de juny- la seua inscripció en l’enllaç https://bit.ly/museoaceite