L’Institut Gil-Albert presenta l’edició de “Teatre selecte” que inclou set obres del dramaturg D.J. Sutton

L’Institut Gil-Albert presenta l’edició de “Teatre selecte” que inclou set obres del dramaturg D.J. Sutton

La Casa Bardín acull hui divendres la presentació del volum Teatre selecte de D.J. Sutton, pseudònim amb el qual signava les seues creacions el dramaturg José Antonio Peral. L’acte tindrà lloc a partir de les 19.30 hores i comptarà amb la participació del diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, del fill de l’escriptor, Toño Peral, de l’escriptor Francesc Sanguino i del director del IAC, José Ferrándiz.

Editada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, la publicació de 500 pàgines inclou set obres, així com un apèndix gràfic i documental, tot això supervisat per Sanguino, autor, a més, de la introducció.

J.Sr. Sutton va formar el seu pseudònim combinant el nom de la ciutat en la qual va nàixer en 1939 -Sutton-*Surrey, encara que a l’any següent la seua família es va traslladar a Alacant-, amb les inicials de l’escriptor nord-americà J.Sr. Salinger, a qui admirava. Abans de llicenciar-se en Dret per la Universitat Complutense de Madrid en 1962, ja havia escrit la seua primera obra teatral, Les xapes, que va ser estrenada en 1969 pel grup Teatre Universitari d’Alacant amb decorat dissenyat per Gastón Castelló.

Durant anys simultani la seua professió d’advocat amb la producció de noves obres dramàtiques com El Cercle de Pérez (1966), Estranys habitants al carrer (1968), Totes les veles no són moltes veles per a Máryorik (1970) -traduïda a l’italià i representada en el Teatre Centrale de Roma- i Matí (1972), amb la qual va obtindre el Premi Carlos Arniches. A partir de llavors va deixar la creació literària però no l’activitat teatral, ja que va ser un dels fundadors i primer president de l’Associació Independent de Teatre d’Alacant (AITA).

Peral no va reprendre l’escriptura fins a la seua jubilació, afegint llavors dues obres més a la seua bibliografia, Pròxima estació (2010) i La lletra xicoteta (2014). Les versions actualitzades d’aquestes peces, tal com les va deixar a la seua mort en 2015, són les que s’inclouen en Teatre selecte.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X