Investigadors i experts es donaran cita aquesta setmana a la Casa Bardin per a participar en les activitats programades per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert entorn de grans autors literaris amb el quart centenari de The Changeling, l’obra de César Vallejo i la presentació del poemari Galop d’Alfredo Gómez Gil.
‘La simbologia del Castell en The Changeling’ és el títol de la taula redona que es durà a terme el dimecres, 15 de novembre a les 19.30 hores, amb motiu dels 400 anys de The Changeling (La Barata), de Thom Middlton i William Rowley. Considerada una de les millors tragèdies del Renaixement anglés, aquesta peça de teatre escrita en 1622 està insòlitament localitzada a Alacant, concretament a l’Església de Santa María i el Castell de Santa Bàrbara. D’aquest i d’altres aspectes de la cèlebre obra, publicada en castellà pel IAC, parlaran el professor i intel·lectual estatunidenc Gary Taylor, i els filòlegs de la Universitat d’Alacant, John Sanderson i Miguel Ángel Auladell.
Tres investigadores alacantines es donaran cita el dijous a les 19.00 hores entorn de la taula redona ‘Considerant/Comprenent a César Vallejo: centenari de Trilce’. Les catedràtiques de Literatura hispanoamericana de la Universitat d’Alacant, Carmen Alemany i Eva Valero, parlaran al costat de la investigadora predoctoral, Adriana Bermejo, del cèlebre poemari de l’autor peruà, considerat com una obra cabdal de la poesia universal moderna, i de la seua influència en l’àmbit iberoamericà.
A més, la Casa Bardin acollirà també la presentació del llibre de poemes Galop d’Alfredo Gómez Gil, poeta, professor, periodista i assagista alacantí, la trajectòria del qual ha transcorregut principalment als Estats Units. L’acte tindrà lloc demà dimarts a les 19.00 hores.
Divulgació audiovisual
D’altra banda, el divendres a les 19.00 hores la Casa Bardin acollirà una taula redona titulada ‘Noves i tradicionals formes de divulgació audiovisual’ moderada per Luis López. La proposta posarà sobre la taula l’actual convivència del periodisme cinematogràfic tradicional amb les noves formes de divulgació a través d’internet i les xarxes socials. Paula Arántzazu Ruiz, Juan Zavala i Josep Parera, experts en aquesta matèria, faran una reflexió, a més, sobre el futur de la divulgació audiovisual i de la pròpia indústria del cinema.