Taules Teatre compleix quatre dècades en l’escenari i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una taula redona per a commemorar aquest aniversari. Sota el títol ‘Quaranta anys de passió pel teatre’, la trobada abordarà el recorregut i l’aportació cultural de la companyia fundada en 1979 al Pinós.

La trobada, moderat pel director cultural del IAC, José Ferrándiz, tindrà lloc aquesta vesprada a les 19.30 hores, en el Centre Cultural del Pinós, i comptarà amb la participació del dramaturg i director Juan Luis Mira, el professor de la Universitat d’Alacant, Juan Antonio Roche, i el cofundador de Taules Teatre, José Antonio Pérez Fresco.

Al costat de la taula redona, l’Institut Gil-Albert s’ha sumat a la celebració d’aquesta commemoració impulsant representacions del repertori actual de Taules Teatre –‘Pobre mamma’ i ‘L’eunuc’– en els teatres de l’Alguenya, el Pinós i Novelda.

Taules Teatre és actualment una de les companyies més longeves de les que es mantenen en actiu en la Comunitat Valenciana. Va ser creada a la fi dels anys setanta per cinc joves, llavors amb edats compreses entre els setze i díhuit anys, que havien coincidit en la representació popular al Pinós de la Passió de Crist, coneguda col·loquialment com “Els tribunals”. Al costat de Pérez Fresco, Belén Jara, Victoria Muñoz, Ximo Ruiz i Xavier Monzó van ser els fundadors del grup teatral i els quatre primers encara romanen en la companyia.

En aquestes quatre dècades l’agrupació ha posat en escena 67 muntatges que sumen més d’un miler de funcions, tant de teatre contemporani com de clàssic, sense deixar d’interpretar obres pròpies. A més, ha participat en festivals internacionals, obtenint diversos premis, i les seues actuacions li han portat des de rellevants escenaris espanyols fins a a països com l’Índia o Mèxic.