Per quart any consecutiu, el IAC Juan Gil-Albert ha organitzat una trobada en el qual es donaran cita els professionals i les produccions alacantines nominades als Premis Goya. En aquesta ocasió, el protagonisme absolut recaurà en ‘L’oblit’, d’Horitzó Sis Quinze, que ha sigut seleccionat en la categoria a Millor Curtmetratge d’Animació.

L’activitat, que va tindre lloc divendres passat 11 de gener a la Casa Bardín, va comptar amb la participació de la codirectora i la coproductora executiva d’aquest treball, Xena Ramat i Bea Martínez, respectivament, i va estar moderada per Luis López Belda.

“El olvido” transcorre el 25 de maig de 1938, en el matí del bombardeig al centre d’Alacant que va afectar especialment el Mercat Central, on va causar més de tres-centes víctimes. Aqueix dia, els avions italians procedents de Mallorca van eludir entrar a Alacant des del mar i ho van fer des de l’interior després d’una marrada, motiu pel qual no van ser detectats pels sistemes de vigilància orientats cap al Mediterrani, les sirenes no van sonar i la zona estava repleta de persones.

El curt en 2D, de quatre minuts de durada i tractat amb una gran sensibilitat, està escrit per Xena Ramat, codirectora al costat de Cristina Valillo, i està plantejat com una obra de memòria d’aquest tràgic succés i d’homenatge a les seues víctimes. El treball ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant i ha sigut seleccionat en el Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx, en el Baixada Animada del Brasil, en el Quartmetratges de Quart de Poblet i en el International Motion Festival de Xipre.

La Gala dels Premis Goya se celebrarà el pròxim 2 de febrer i, com a novetat enguany, es durà a terme en el Palau de Congressos i Exposicions Fibes de Sevilla.