L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha convocat una nova edició del concurs internacional “Trobades d’Art Contemporani” dotada amb un primer premi de 6.000 euros i dos més de 3.000 euros cadascun. El termini de presentació de treballs ja està obert i conclourà el pròxim 18 de maig.

El principal objectiu d’aquest certamen és potenciar mecanismes que afavorisquen la trobada i la participació dels joves creadors plàstics, no sols de la província sinó també de qualsevol part del món, per a prémer l’estat actual del sector. A més, el certamen té com a finalitat l’organització d’una exposició col·lectiva i la publicació d’un catàleg.

Aquesta proposta cultural, amb dues dècades a la seua esquena, és un referent en el món de l’art donant cabuda a propostes obertes a les diferents disciplines contemporànies, en les seues diferents modalitats. Les persones interessades a participar en aquesta proposta hauran de presentar la documentació requerida en les bases del concurs, que poden consultar-se en www.iacjuangilalbert.com.

Ajudes a Revistes

D’altra banda, fins al 26 de maig romandrà obert també el termini de presentació de sol·licituds per a Ajudes a Revistes, una convocatòria dotada amb 12.000 euros. La crisi econòmica actual, unida al canvi de paradigma que ha suposat l’aparició de les noves tecnologies, constitueixen un important desafiament per a aquesta mena d’edicions culturals, per la qual cosa l’objectiu és garantir l’edició impresa de publicacions que, malgrat tindre una rellevància cultural excel·lent i de constituir-se en expressió del pensament, la investigació i sensibilitat de la societat alacantina actual, tenen un abast comercial molt reduït.

Amb aquesta iniciativa, que contribueix al manteniment i millora de les revistes culturals i científiques com a valuosa eina de transferència de coneixements, la Diputació d’Alacant reforça l’important paper que exerceix en matèria de cultura a la província en la seua cooperació amb les administracions públiques.