La música torna a l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert i al Museu de Belles arts Gravina (MUBAG) amb una àmplia proposta de concerts programats fins al mes de juny. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha afirmat que “aquesta una extraordinària ocasió per a gaudir de la cultura i dels nostres museus en un ambient diferent, conjuminant diferents disciplines artístiques amb les interpretacions de joves dels conservatoris Óscar Esplá i Guitarrista José Tomás”.

Parra ha explicat que l’objectiu d’aquesta programació és també “donar suport a l’educació, les institucions musicals i als músics alacantins. Per als alumnes dels conservatoris és una oportunitat per a tindre una primera presa de contacte amb el públic amb suport i orientació dels professors dels dos centres formatius”.

D’una banda, l’Institut Gil-Albert acollirà a partir de la setmana vinent els cicles de concerts protagonitzats pels alumnes del Conservatori Óscar Esplá. El dilluns 24 de febrer a les 19 hores començarà, d’una banda, la tercera edició de ‘Musicologia a la Casa Bardín’, una proposta cultural en la qual els estudiants del centre alacantí presentaran els resultats de les seues investigacions amb suport instrumental.

La conferencia ‘Estudi de l’origen, primera etapa i trajectòria del Festival Internacional de Música Contemporània d’Alacant’ a càrrec d’Eliseo Cruz inaugurarà aquesta activitat, que es completa amb altres quatre sessions que es duran a terme els dilluns 30 de març, 27 d’abril, 25 de maig i 1 de juny.

D’altra banda, el cicle ‘Música jove a la Casa Bardín’, que arriba enguany a la seua cinquena edició, arrancarà el dimarts 25 de febrer a les 19 hores amb el programa ‘Quatre segles de música per a corda’, interpretat pels alumnes del Departament d’Instruments d’Entenimentada-Arc. Les sessions continuaran els dimarts 24 de març, 28 d’abril, 19 de maig i 2 de juny.

També el Museu de Belles arts Gravina (MUBAG) acull des d’aquesta setmana fins al 28 de maig 25 concerts del cicle de ‘La Diputació amb Els Joves Músics’ oferits pel Conservatori Superior de Música Óscar Esplá i el Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás.

Els concerts del MUBAG se celebraran els dimarts i dijous a les 18 hores. Són gratuïts i amb un aforament limitat a la capacitat de la sala del museu. Les actuacions van donar principi aquest passat dimarts amb els intèrprets del Conservatori Guitarrista José Tomás.

Amb aquesta proposta, “la Diputació d’Alacant continua reafirmant el seu compromís i interés pel foment de la cultura i l’educació”, ha sostingut Parra. “És, a més, una oportunitat posar en valor el treball i el lliurament realitzats tant pels educadors com pels educands que contribueixen en l’enriquiment de l’oferta cultural de la província amb el suport del MUBAG i de l’Institut Juan Gil-Albert”, ha conclòs.