L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert presenta aquest mes algunes de les últimes novetats del departament de Publicacions, que abasten diferents temàtiques i aborden la figura d’insignes autors i artistes de la província com el poeta Miguel Hernández o l’escultor Vicente Ferrero.
El centre cultural Les Clarisses d’Elx va acollir ahir la primera de les presentacions a càrrec del diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro. Es tracta del volum El franquisme a Elx (1939-1979) de Miguel Orts, Juan Martínez Leal i Francisco Moreno, una aproximació a aquell moment històric fruit d’una extensa investigació en la qual cada autor aborda una etapa: la postguerra, el desenvolupisme i la transició.
Novel·les i contes és el títol de la recopilació de la producció narrativa de l’il·licità Rafael Azuar que rescata el IAC Juan Gil-Albert com a reconeixement a la seua destacada trajectòria. L’obra, que compta amb pròleg de José Luis Ferris, es presentarà al públic dimarts que ve 12 de desembre, a les 19.00 hores, a la Casa Bardin. Eixa mateixa setmana, serà el torn de Vicente Ferrero. Escultor, un acostament a la vida de l’artista, que va ser director del Museu de Belles arts d’Alacant (MUBAG) i membre del Consell Valencià de Cultura. El llibre el presentarà la seua filla, Sara Ferrero, el divendres 15 de desembre en la seu del IAC.
Ja el mes de gener es presentaran altres volums, com La censura i Miguel Hernández, un treball realitzat per Aitor L. Larrabide i Juan José Sánchez Balaguer que recull els expedients de censura de l’obra poètica i teatral del poeta oriolà, conservats en l’Arxiu General de l’Administració. També a l’inici de l’any es donarà a conéixer la biografia Manolo Carrillo. Un torero sense estrela, signada per José María Jericó, així com Amb veu pròpia, dones a Villena, de Matilde Aliga i Dolores Milà.
Finalment, completen les novetats de l’Institut de Cultura els títols Els inicis a Espanya dels processos de control de qualitat de matèries primeres i productes comercials, de Lluis Garrigós; Fills del poble, de Francisco Marcet; Memorias e identidades de los pieds-noirs de la provincia de Alicante, de Mariana Domínguez; y Arquitecturas en tierra fértil. La casa rural, un estudio a través del tiempo, de Juan Miguel del Rey
Comentarios