Un recorregut pel Modernisme del Vinalopó inaugurarà el divendres ‘Tastarte’, una nova proposta de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert que entrellaça el tast de vins de Denominació d’Origen Alacant amb activitats culturals, gastronòmiques o paisatgístiques de l’entorn.

La primera sessió del cicle proposa un recorregut pel corrent modernista de la Vall del Vinalopó a través d’una lectura teatralitzada per a posar en valor la figura d’Antonia Navarro, més coneguda a Novelda com La Pitxota. Dona emprenedora i sagaç en els negocis, aquesta noveldense nascuda en 1846 va saber obrir-se camí en un món i un sector dominat pels homes i, en plena maduresa, va emprendre un ambiciós projecte personal amb la construcció de la seua casa-palau continuant corrent artística del moment entre la nova burgesia europea. El resultat ha arribat fins als nostres dies com un dels exemples més rellevants de l’arquitectura modernista a la província, l’actual Casa Museu de Novelda.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha mostrat el seu suport a aquest nou programa “que posa en valor els nostres municipis i la nostra indústria agroalimentària mostrant productes de gran qualitat elaborats a Alacant en un entorn únic com és un dels edificis més representatius del Modernisme de la nostra província, situat a Novelda”.

La Casa Bardín acollirà el divendres 14 de maig, a partir de les 19.00 hores, aquesta primera sessió del cicle ‘Tastarte. Maridatge de vi i cultura alacantins’, que inclou un tast de tres vins –blanc, rosat i negre- de Cellers Ortigosa. L’entrada serà limitada i es podrà reservar mitjançant inscripció en el correu ifernand@diputacionalicante.es.