L’Institut Valencià de Cultura es prepara per a fer el senyal d’eixida al seu primer festival estiuenc d’arts escèniques a Alacant. FRESCA! és la gran aposta de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a implementar l’oferta cultural de la ciutat, que oferirà una àmplia programació que inclou teatre, flamenc, circ i dansa, en la qual el públic podrà gaudir d’espectacles d’un gran nivell, a l’aire lliure i des de 5 euros.

El festival arranca oficialment el 17 d’agost al recinte Muelle12, al port d’Alacant, encara que com a acte preinaugural, el dilluns 16, la companyia de teatre de carrer NUC representarà el seu espectacle ‘Aigua’ a la zona de la rotonda del museu Volvo Ocean Race. Es tracta d’un esdeveniment amb entrada gratuïta, però amb reserva prèvia en el correu hola@fresca.es.

La delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha dit: “Ens fa moltíssima il·lusió encetar FRESCA!. Des de l’IVC estem convençuts que aquest festival representa un canvi i una millora per a l’oferta cultural estiuenca d’Alacant. FRESCA! ofereix una programació d’excel·lència, en un espai espectacular, amb totes les garanties de seguretat, i amb unes condicions molt accessibles, és a dir, que ho té tot per a convertir-se en el festival de l’estiu, i esperem que de molts més estius”.

La companyia valenciana Maduixa serà l’encarregada d’obrir el festival el dimarts 17 d’agost amb l’espectacle de dansa ‘Mulïer’, Premi MAX 2017 al millor espectacle de carrer i premiat amb quatre guardons dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes en 2018.

El festival disposa de dos espais de representació dins del recinte Muelle12: un és l’escenari principal FRESCA!, pel qual passaran la companyia de dansa Veronal, que presenta ‘Sonoma’, un espectacle avantguardista i contemporani que pren com a referència la figura de Buñuel, el dia 19; la companyia de flamenc Manuel Liñán (Premi Nacional de Dansa 2017) amb l’espectacle ‘Viva!’, Premi MAX del públic 2020, el 21 d’agost; el diumenge 22 d’agost, la companyia de circ britànica Gandini Juggling, considerada una de les més importants del món en malabars, representarà ‘Smashed’; el dilluns 23 d’agost la companyia alemanya Familie Flöz presenta ‘Hotel Paradiso’, una producció de teatre de màscares sense text, un ‘thriller’ gestual carregat d’humor negre; i, finalment, FRESCA! tanca la seua primera edició el dimecres 25 d’agost amb una gran producció de circ de la prestigiosa companyia de Manuel Alcántara i el seu espectacle ‘Déjà vu’, Premi FETEN a l’adaptació de tècniques circenses a la nova dramatúrgia.

D’altra banda, FRESCA! ofereix un espai dedicat al públic familiar. Per l’escenari FRESCORETA! passarà la companyia La Tal, amb el seu espectacle ‘Carilló’, una espectacular proposta escènica que planteja el mecanisme d’un rellotge i que sorprendrà xiquetes, xiquets i majors, el dia 18 d’agost; el 20 d’agost, el públic familiar podrà gaudir de l’espectacle ‘El gran final’ de Bucraá Circus, una producció de teatre gestual; i el dimarts 24, la companyia internacional Faltan 7 presenta ‘Express’, un espectacle de circ per a tots els públics, primer premi en el Certamen Off del Festival de Circ Contemporani d’Andalusia, Circada 2018, i el millor espectacle de carrer en FETEN 2019.

Tota la informació del festival està disponible en el lloc web del festival www.festivalfresca.es i les entrades poden adquirir-se també a través de www.entradas.com.