L’Institut Valencià de Cultura obri la seua nova programació al Teatre Arniches amb tres activitats, dues de les quals són en el marc del festival Abril en Dansa.

La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, es mostra molt satisfeta de poder arrancar, amb tota la normalitat que es permet en aquest nou marc, la nova programació del Teatre Arniches. “Aquesta programació la vivim d’una manera especial perquè és el nostre retrobament amb la primavera després de dos anys, i és una gran alegria reprendre la nostra col·laboració amb cicles i festivals propis d’aquestes dates com ara Abril en Dansa”, i afig que “rebre un artista de la qualitat de Julio Bustamante en concert ens pareix una manera perfecta d’obrir aquest nou cicle de programació que serà el coronament d’aquesta complicada temporada 2020-21”.

Dansa i música al Teatre Arniches

El dissabte 10 d’abril, a les 18.00 hores, la ballarina, coreògrafa i actriu Pepa Cases presenta el seu llibre ‘Danza y confinamiento’, que és un recorregut teòric per la dansa contemporània i convida a ballar amb més de 100 exercicis per a treballar a casa. L’entrada serà lliure i limitada a l’aforament de l’espai.

A les 20.00 hores, Instituto Stocos presenta ‘Oecumene’, una peça que combina dansa i música interactiva.

L’espectacle és una reflexió sobre el lloc de l’individu en el món a través dels sentits. Una coreografia que enfronta una ballarina amb un univers sonor format per fonemes provinents de múltiples llocs del planeta.

Muriel Romero interpreta aquesta peça concebuda i creada per ella mateixa i per Pablo Palacio des d’Instituto Stocos. Aquest projecte està centrat en l’anàlisi i el desenvolupament de la interacció entre el gest corporal, el so i la imatgeria visual. La investigació i els treballs desenvolupats per aquesta companyia beuen d’altres disciplines com la intel·ligència artificial, la biologia, les matemàtiques o la psicologia experimental.

El diumenge 11 d’abril, a les 19.00 hores, arriba la música al Teatre Arniches de la mà de Julio Bustamante, Premi d’Honor Carles Santos de la Generalitat Valenciana en 2020.

Músic, poeta, escriptor, dibuixant, filòsof de carrera, docte i il·lustrat, amb més de 40 anys de trajectòria musical, Julio Bustamante ofereix un so original i exclusiu en què conviuen influències del ‘jazz’, la cançó francesa, el ‘folk’ i l’esperit i la llum del Mediterrani. Un estil propi que ha fet que es guanye el respecte de la minoria exigent, i, malgrat això, ha aconseguit figurar en el llibre d’or de la música pop espanyola per dret propi amb multitud de premis.

Julio Bustamante és una de les figures més rellevants de la música valenciana de les últimes dècades, que ha sabut reinventar-se en cada treball sense perdre ni una miqueta de la qualitat del seu mític LP ‘Cambrers’, que en 2021 celebra el 40 aniversari.

Entrades a la venda en:

‘Oecumene’ d’Instituto Stocos:

https://www.instanticket.es/#/detalle/OECUMENE@Janto_SAB/ARNICHES

Julio Bustamante:

https://www.instanticket.es/#/detalle/JULIOBUST@Janto_SAB/ARNICHES