L’Institut Valencià de Cultura finalitza FRESCA! amb Manolo Alcántara, Premi FETEN 2020

L’Institut Valencià de Cultura finalitza FRESCA! amb Manolo Alcántara, Premi FETEN 2020

El festival FRESCA! de l’Institut Valencià de Cultura acaba, després de nou dies en què Alacant s’ha convertit en un referent cultural reunint algunes de les millors companyies de dansa, teatre i circ del panorama nacional i internacional.

“Des de l’IVC sentim que hem complit amb el nostre objectiu de millorar l’oferta cultural de la ciutat, d’innovar amb nous formats i d’explorar altres espais i, sobretot, sentim que el públic ha gaudit d’una experiència nova i emocionant. Han sigut dies molt intensos per a tot l’equip que ha treballat durant mesos preparant FRESCA! i ara ens toca tancar el festival amb el meravellós espectacle de Manolo Alcántara, i per descomptat començar a somiar amb la segona edició de FRESCA!”, ha dit la delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo.

‘Déjà vu’ és un espectacle de circ personal, teatralitzat, molt visual, suggeridor, arriscat, diferent i ple de vida, en què la companyia ha treballat a foc lent durant tres anys. El magisteri de Charles Chaplin, Charlie Rivel o Marcel Marceau venen a la ment contemplant l’actuació de Manolo Alcántara, un virtuós acròbata, un esperit de la tendresa i un poeta humorista.

L’espectacle és un món d’il·lusions, ple de música, amb una escenografia de proporcions inversemblants, amb miniatures i gegantismes en què tot és més gran o més xicotet del que hauria de ser, amb moments divertits i una gran destresa física. Un espectacle sense text i amb música en directe en què cal destacar la presència de Laia Rius, amb la seua potent i bellíssima veu i la seua riquesa de registres.

Manolo Alcántara és un dels artistes més interessants i genuïns de l’actual panorama escènic. Al llarg dels seus 25 anys de professió ha col·laborat amb Comediants i Mont&Cia i va cofundar Circo Imperfecto girant durant més de cinc anys amb l’espectacle ‘Genuinos Imperfectos’. En 2006 crea la seua pròpia companyia, Solo Manolo. En el 2010 crea l’espectacle ‘Plecs’, una coproducció del CAER (Trapezi) i del Teatre Nacional de Catalunya. L’any 2014 estrena ‘RUDO’, creat i dirigit juntament amb Xavi Erra.

En la seua trajectòria artística ha obtingut diferents premis com el premi al millor espectacle de carrer de la Fira de Teatre de Tàrrega, l’Aplaudiment Sebastià Gasch (2001, 2006 i 2010), el Premi Zirkólika al millor espectacle de circ (2010) i el premi al millor espectacle del Festival Internacional Outono de Teatro – FIOT (2011). Amb ‘RUDO’ ha obtingut el premi al millor espectacle de carrer del Festival Umore Azoka, de Leioa (2014), el Premi Zirkólika al millor espectacle de circ de sala (2015) i el Premi FETEN (Feria Europea de las Artes Escénicas para Niños y Niñas de Gijón) al millor espectacle de Noches Feten 2015. Amb ‘Déjà vu’ acaba de rebre el Premi FETEN a l’adaptació de tècniques circenses a la nova dramatúrgia.

Entrades a la venda en:

https://www.entradas.com/event/cia-manolo-alcantara-presenta-deja-vu-festival-fresca-muelle-12-13892451/

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X