L’Institut Valencià de Cultura reuneix a Alacant dos grans exponents de les arts escèniques: La Zaranda i Maintomano presenten els seus últims treballs al Teatre Arniches.

“És una gran satisfacció quan cada setmana sents que els espectacles programats són una ‘joieta’. Això significa que tot el que estem vivint no ha aconseguit minvar la qualitat de l’exhibició, la qual cosa és un triomf per a la cultura”, afirma Alicia Garijo, coordinadora territorial de l’IVC a Alacant.

El divendres 23 d’abril, a les 19.00 hores, el Teatre Arniches rep La Zaranda, una de les companyies més prestigioses de l’escena nacional.

‘La batalla de los ausentes’ és la producció que podrà veure’s a Alacant, i que és un cant de dignitat humana, d’esperança davant de la foscor del món, narrat per un exèrcit en desbandada. Gaspar Campuzano, Enrique Bustos i Francisco Sánchez donen vida als sobrevivents d’una guerra que ningú recorda, per més que no desistisquen en el seu intent de guanyar una batalla contra l’oblit, magnificant aquelles escaramusses, meres efemèrides que a ningú interessen. Paco de la Zaranda dirigeix el text d’Eusebio Calonge.

Els seus més de quaranta anys d’història i innumerables reconeixements de crítica i públic han fet que siga considerada com una de les companyies de referència del teatre espanyol, que a través de les seues dèsset produccions ha aconseguit crear un inconfusible i original estil. En 2010, La Zaranda va ser guardonada amb el Premi Nacional de Teatre que atorga el Ministeri de Cultura.

 ‘Sin miedo’ és la proposta circense de la companyia Maintomano, que es representarà el dissabte 24 a les 18.00 hores a l’Arniches, dins de la seua programació per a públic familiar ‘Som Menuts’.

Maintomano fa un abordatge poètic sobre la por i les maneres de superar-la. La por com a mesura, la por com a estímul. Les acrobàcies prenen forma sobre una escala, objecte escènic que estableix els objectius, els desafiaments, els dubtes, les certeses i el risc.

Pablo Ibarluzea dirigeix aquest espectacle que interpreten Morgane Jaudou i Marcos Rivas. Morgane es va iniciar en el circ als 5 anys: primer a l’Escola de Circ de Tolosa de Llenguadoc Le Lido; després es va graduar en Batxillerat, especialitat circ, a l’Escola de Chatellerault a França. Va seguir la seua formació com a àgil i acròbata a l’escola The Circus Space de Londres (2003-2005). Marcos comença el seu camí artístic en 1995 a l’Associació de Malabaristes de Valladolid i, paral·lelament, formant-se com a actor a l’Escola d’Art Dramàtic de Valladolid. Contínua després la seua formació a l’Escola Municipal de Circ d’Alcorcón i Carampa i, finalment, completa la seua formació graduant-se a l’Escola Superior de Circ de Londres.

Entrades a la venda en:

‘La batalla de los ausentes’ de La Zaranda:

https://www.instanticket.es/#/ver-recinto/ARNICHES@Janto_SAB

‘Sin miedo’ de Maintomano:

https://www.instanticket.es/#/ver-recinto/ARNICHES@Janto_SAB