L’Institut Valencià de Cultura rep la primavera a Alacant amb una programació doble al Teatre Arniches, que inclou teatre per a adults i titelles per a públic familiar.

‘9’ de la companyia Perros Daneses i ‘Orfeo’ de La Canica, són les dues propostes que tanquen el segon trimestre de la Temporada 2020-2021 del Teatre Arniches. La delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha expressat la seua satisfacció per poder completar el segon dels tres trimestres que componen la temporada. “En una situació com la que estem vivint és complicat parlar d’alegria, però sens dubte en l’IVC estem satisfets per continuar tancant cicles de programació, que ofereixen als ciutadans una oferta cultural segura i de qualitat”.

El dissabte 27 de març és el torn de ‘9’ de Javier Sauquillo, basada en el text de Reginald Rose i de la pel·lícula de Sidney Lumet, referent dels drames judicials, que ha inspirat centenars de pel·lícules i obres de teatre posteriors.

‘9’ és un ‘thriller’ psicològic que gira entorn de la deliberació d’un jurat que ha de decidir sobre la sort d’un jove d’origen magribí, acusat de matar son pare. Tots els membres del jurat voten a favor de la culpabilitat menys un, i a partir d’ací hauran d’analitzar totes les proves de l’assassinat en un afany per descobrir la veritat i afonar els prejudicis de la societat occidental.

Aquesta producció de Perros Daneses i Yapadú Producciones està dirigida per Miguel Ángel Romo i interpretada per Inma Sancho, Jorge Picó, Toni Misó, Resu Belmonte, Laura Sanchis, Leo de Bari, Maria Poquet, Alba Gutiérrez, Arturo Sebastià i Javier Sahuquillo.

Teatre per a la reflexió en què la recerca de la veritat es converteix en una qüestió de vida o mort, i en el qual es plantegen qüestions com: Fins on estaríem disposats a arribar per a defensar un dubte raonable?

El diumenge 28 de març continua la programació ‘Som Menuts’ del Teatre Arniches. Les famílies tenen una cita amb els titelles de la companyia La Canica i el seu espectacle ‘Orfeo’.

Pablo Vergne escriu i dirigeix aquesta producció que va obtindre el premi a la millor proposta d’un clàssic en la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes (FETEN 2020).

La Canica conta el mite d’Orfeu i Eurídice en un original codi, que permet als més menuts una divertida aproximació a la mitologia clàssica.

Daniela Saludes i Esther Blanca escenifiquen amb titelles, ombres, objectes i altres recursos teatrals aquesta història d’amor en què Orfeu viatja als inferns a buscar Eurídice, morta per la mossegada d’una serp.

Una posada en escena que combina el relat poètic en les veus de les dues actrius, el joc teatral dels diversos protagonistes de la història, l’expressivitat dels objectes i el poder evocatiu de la música.