La plataforma Literates, el Consell de la Joventut d’Alacant i l’associació d’Amics de Romania per a la Iniciativa i Promoció d’Intercanvis Culturals (ARIPI) sumen forces un any més per a condemnar la violència de gènere. Com és tradicional, ho faran a través del tercer lliurament del certamen Coñonudo! que, en aquesta edició, manté la poesia i canvia els concerts per un monòleg de Nadin Din.
La iniciativa se celebrarà aquest dissabte, 26 de novembre, a les 19.30 hores en l’edifici Regus – Business World Alacant, l’antiga Casa de la Mar, amb entrada gratuïta que els espectadors podran aconseguir a través de la plataforma Enterticket. A més, compta amb el patrocini de la regidoria de Joventut – Centre 14 de l’Ajuntament d’Alacant que aferma de nou la seua aposta per aquest projecte que es desenvolupa en vespres del 25N, dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones.
Coñonudo! es converteix en la seua tercera edició en un altaveu per a tota la societat. En aquest sentit, el seu tradicional recital de poesia s’obri a tot el públic, que podrà pujar a l’escenari per a participar en una sessió de micro obert. Allí els assistents podran recitar versos propis o d’altres autors, manifestar la seua passió per les lletres i detallar com aquestes han marcat les seues vides en situacions i moments difícils o compartir qualsevol tipus de reflexió, vivència o experiència pròxima en un espai segur.
Com és habitual, els idiomes seran presents en Coñonudo! gràcies a la col·laboració de l’associació Aripi, que els seus integrants es plantaran davant el micròfon per a llegir i traduir les seues creacions davant el públic. Castellà, romanés, francés, anglés i valencià seran algunes de les llengües que es podran escoltar aquest dissabte en la sala d’actes de Regus. A més, el plurilingüisme està obert a totes les persones que decidisquen pujar a l’escenari, “perquè volem donar un missatge global capaç d’arribar a tots els racons del planeta”, expliquen des de l’organització del certamen.

Missatges en clau d’humor
“La violència de gènere és una xacra social estesa a tots els racons i entre tots hem de posar-li fi”, detallen. I és que no hi ha res millor per a rebaixar la tensió i, sobretot, per a llançar missatges que fer ús de l’humor. Per això, en aquesta ocasió s’ha comptat amb la participació de la còmica Nadin Din que oferirà un monòleg per a denunciar aspectes masclistes de la vida, així com reivindicar l’apoderament de les dones i la lluita per a aconseguir una societat més igualitària.
El trio d’entitats aposta de nou per la cultura i el plurilingüisme per a llançar un missatge global que “ens permeta arribar a tota la ciutadania i reivindicar així el nostre compromís per una societat feminista, en la qual deixar de costat els prejudicis, les agressions, el masclisme i les desigualtats entre homes i dones en tots els àmbits”, expressen i, a més, animen a tota la societat alacantina a acudir a la tercera edició de Coñonudo, que ja compta amb més del 70% d’invitacions reservades.