La plataforma Literates. compta ja amb el primer guardó en la seua prestatgeria. L’associació juvenil va recollir el passat cap de setmana el premi al foment de la cultura escrita, atorgat pel Consell de la Joventut d’Alacant, de mans de la vocal de comunicació del màxim exponent de l’associacionisme juvenil de la ciutat, Lucía Durá, durant la commemoració del seu 30 aniversari.
Aquest reconeixement suposa “un abans i un després en la nostra trajectòria”, reconeixen des de l’associació. “La bona faena deu sempre valorar-se, siga en la circumstància que siga”, en clara al·lusió al fet de començar un projecte des de zero, sense cap mena de prestació econòmica directa i amb l’únic recurs de ser “sis mans que lluiten per fomentar la participació jove a través de la lectura”, incideixen.
I no sols això, des de Literates. “treballem per a potenciar el talent escrit, ja no sols d’Alacant, sinó també de tota Espanya com vam fer el setembre passat gràcies a la col·laboració del festival Alacant Noir”. Tot això a través d’un concurs de microrelats que va aconseguir aconseguir en la seua primera edició un total de 52 manuscrits amb temàtica de misteri, crim i suspens.
En aquest sentit, l’associació juvenil ja ha impartit cursos i tallers d’escriptura creativa al costat d’organismes i instituts d’educació secundària i batxillerat de la província. Els seus integrants han format part del jurat de diversos premis literaris, a més de posar en marxa diverses trobades amb autors novells alacantins. Així mateix, l’associació va participar en la segona edició del certamen contra la violència masclista Coñonudo, centrada en la poesia i la música per a conscienciar i combatre aquesta xacra social, del qual el seu equip treballa en aquests moments en l’organització del seu tercer lliurament al costat del Consell de la Joventut d’Alacant.
Aquest premi al foment de la cultura escrita “ens motiva per a continuar treballant encara més per fer arribar la literatura a tots els racons de la nostra ciutat i, sobretot, per a continuar promovent la labor i el talent dels joves alacantins interessats a escriure i a mostrar les seues creacions al món”, agraeixen des de Literates.
Nova junta directiva de Literates.
Amb la finalitat d’ampliar el seu equip humà i, sobretot, “poder elaborar un pla de treball anual amb un increment significatiu de les nostres activitats, des de diferents visions”, l’entitat juvenil Literates. – registrada com a associació des del juliol passat amb el vistiplau de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana – ha presentat als nous integrants que conformaran la seua junta directiva fins a finals de 2023.
Els càrrecs principals de presidència, secretaria i tresoreria continuaran estant ocupats pels seus fundadors Adrián Mazón, Marina Pérez i Juan Carlos Cortés, respectivament, als quals se sumen noves delegacions amb quatre integrants més.
En aquest sentit, Marina Pérez i Laura Sánchez, nova incorporació, s’encarregaran de gestionar l’àrea de formació de l’entitat, mentre que la gestió tècnica romandrà en mans de Juan Carlos Cortés. L’àrea de comunicació estarà al capdavant d’Adrián Mazón i Thais Peñalver, qui se suma al projecte després de participar en anteriors activitats, i la promoció cultural recau en Andrea Mirambell. També, de cara a mantindre trobades i contacte amb les administracions públiques i altres entitats, Ariadna Vega serà la responsable de dirigir la delegació de relacions institucionals.
“Hem buscat un equip multidisciplinari, que prové de diferents sectors com el periodisme, l’educació, l’advocacia, les ciències polítiques i del sector públic així com de l’àmbit sociosanitari, capaç de fer front a les actuals mancances que pateixen les persones joves en matèria literària. Des d’aquest nou equip treballem per a oferir una programació anual adaptada a tots els joves, on la imaginació i la passió per les lletres siguen el principal motiu que ens moga a participar en cadascuna de les activitats que presentarem en els pròxims mesos”, expressen des de Literates.