La regidora de Cultura, Mar Ezcurra, ha presentat la tercera edició de La Nit de les Ànimes que se celebrarà en el Centre històric d’Orihuela el pròxim 31 d’octubre.

“Abans que s’imposara la moda d’Halloween, al nostre país ja se celebrava la Nit dels Difunts amb importants activitats culturals. Era tradició aqueixa nit contar històries en família sobre difunts, esperits i aparicions estranyes. Per això, des de la regidoria de Cultura volem reprendre l’activitat cultural relacionada amb aqueixa nit i traure al carrer el millor de la literatura, el teatre i la música i unir-lo amb el nostre patrimoni i els nostres costums”, ha explicat Mar Ezcurra.

Així, el centre històric d’Orihuela presentarà la nit del 31 d’octubre una atmosfera irreal a causa de la il·luminació especial que farà destacar, més si cap, el bell patrimoni de la nostra ciutat que acollirà aqueixa nit representacions teatrals de textos d’obres cims d’autors de la literatura nacional i internacional com Emília Marró Bazán, Edgar Allan Poe o José Zorrilla, posant de manifest la riquesa literària relacionada amb aqueixa nit i representades per Lunatando Teatre.

Així mateix, la Banda del Conservatori Professional d’Orihuela, amb més de noranta músics, realitzarà un recorregut musical per les composicions més rellevants i representatives que s’associen a la Nit de Difunts amb un concert, “Ànimes Errants”, en la plaça Via Manuel.

L’activitat donarà principi a les 23.00 hores i fins a la 01.00 hores es duran a terme les representacions. En la plaça de Ramón Sijé tindrà lloc la representació de “La Ressuscitada”, d’Emília Marró Bazán; en el Claustre de la Catedral podrem veure l’escena final de “Sr. Juan Tenorio”, de Zorrilla; en la plaça del Salvador es representarà “Annabel Lee” d’Edgar Allan Poe i a la porta de l’Ajuntament d’Orihuela tindrà lloc la representació de “El cor delator”, d’Edgar Allan Poe.

A més d’aquestes representacions, durant aquest lúgubre recorregut tots els assistents es trobaran amb els personatges típics de la Nit de Difunts, esperits, ànimes, bruixes, enterradors, festejos fúnebres i un sense fi de sorpreses que ambientaran aquesta activitat organitzada per la Regidoria de Cultura.

Aquesta activitat es desenvoluparà entre les 23.00 hores i 01.00 hores i cada representació s’anirà repetint al llarg de la nit perquè cada persona organitze el seu propi recorregut.

“Es tracta de conjuminar el nostre ric patrimoni amb la literatura i la música aprofitant una tradició secular com és la celebració de la nit de difunts i el dia de Tots els Sants”, ha conclòs Mar Ezcurra.

D’altra banda, la regidoria de Joventut, amb la col·laboració de l’associació de veïns La Florida i les Ampas dels col·legis Platges d’Orihuela, Romualdo Ballester, Els Dolses i Començar el dia, realitzarà la seua ja tradicional Desfilada d’Halloween. Una desfilada que començarà a les 18.30 hores a la urbanització La Florida i que comptarà amb música, animació infantil, tallers, pintacares i una representació terrorífica.