L’IVAM Alcoi presenta una nova activitat que convida a una relectura de l’exposició Un contínuum comú indefinidament llis, comissariada per Diana Guijarro, des de les maneres de veure de l’arqueologia. A partir d’una selecció de peces, Descentrar l’objecte proposa visites comentades a la mostra establint connexions entre la pràctica arqueològica i la contemporaneïtat; dos termes aparentment contradictoris, però que permeten múltiples trobades.
L’exposició Un contínuum comú indefinidament llis reuneix un total de 117 obres, procedents en la seua majoria de la col·lecció de l’IVAM, d’artistes com Bruce Nauman, Julio González, Sonia Delaunay, Marcel Duchamp, Grete Stern o Richard Prince, entre altres. El recorregut comentat per la mostra ens convida a acostar-nos al concepte de la contemporaneïtat i la seua complexitat a partir d’una selecció de peces.
L’objectiu de l’activitat és oferir una mediació situada, innovadora i específica per a l’IVAM Alcoi, oferint noves maneres de mirar les obres des d’una perspectiva molt més àmplia i complexa per a preguntar-nos qüestions com quin és la funció del museu en el món contemporani, què és la contemporaneïtat i, fins i tot, quan ho és.
Eva Bravo, que compagina l’arqueologia amb la gestió del patrimoni, la docència, la mediació cultural i la participació en projectes d’investigació i creació artística; i To Biscaí que transita entre l’arqueologia, l’antropologia i la gestió del patrimoni, són els encarregats de les visites comentades que es realitzen els dissabtes de manera gratuïta, tant en castellà com en valencià. No és necessari reserva prèvia.
Dates:
Dissabte 29 d’octubre 12h. (castellà)
Dissabte 12 de novembre 12h. (valencià)
Dissabte 26 de novembre 12h. (castellà)
Dissabte 3 de desembre 12h. (valencià)
Dissabte 17 de desembre 12h. (castellà)
Dissabte 14 de gener 12h. (valencià)
Dissabte 28 de gener 12h. (castellà)
Dissabte 11 de febrer 12h. (valencià)

Mediació: Eva Bravo i To Biscaí.
Dirigit a: Público general.
Idioma: valencià/castellà (veure dates)
Duració: 50 minuts aprox.
Aforament màxim: 25 persones.

Més informació en la web: https://ivam.es/es/educacion/descentrar-el-objeto-prospectar-la-sala/