El web de l’IVAM CADA Alcoi ja està en marxa. Fins al moment tan sols tenia els horaris, ara té una completa informació d’aquest centre referència de l’Art Modern en la Comunitat Valenciana. Es pot visitar accedint a https://www.ivamcadaalcoi.com/  i està tant en valencià com en castellà.

En la portada del web ens trobem una xicoteta descripció, així com l’horari, exposicions, activitats i notícies. Té un disseny molt visual i de fàcil accés. Totes aquestes seccions estan incloses en el menú superior, on també ens trobem l’apartat sobre l’IVAM CADA Alcoi, on informa del ‘Que hi ha’, indicant que la planta primera és gestionada per la Fundació Caja Mediterráneo i disposa d’una gran sala d’exposicions. També conserva la sala de juntes de l’antic Mont de Pietat, així com una xicoteta exposició permanent de documents històrics i objectes de l’entitat.

La planta segona és gestionada per l’IVAM, l’Institut Valencià d’Art Modern de la Generalitat Valenciana i, a més del gran espai expositiu, disposa d’una àrea per a tallers i despatxos de gestió. Finalment, la tercera planta és gestionada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi i en aquesta trobem també les seues oficines de gestió. Un corredor dotat de cinc pantalles d’alta definició desemboca en la sala principal d’exposicions, la galeria Media-Art, dedicada a les disciplines de videoart i instal·lació. Disposa d’una sala d’actes amb una capacitat per a 184 persones, dotada d’il·luminació i so, projecció de vídeo en gran i xicotet format i també una cabina amb equipament per a traducció simultània. En aquesta planta també està la sala de tallers, un espai polivalent, convertible en dos, dotada de projecció de vídeo i equip de so. Així mateix, compta amb un estudi d’enregistrament digital totalment equipat professionalment complementa els espais de l’àrea de cultura. Aquest conjunt d’espai i de recursos es gestiona per mitjà d’un programa marc que denominem la Factoria Creativa.

Un altre apartat del menú és precisament el de la Factoria Creativa, on es detalla els quatre espais expositius que té: Trama, Ordit, Galeria Media-Art i Sala Media-Art. A més de les accions formatives especialitzades en quatre marques inspirades en la tradició industrial d’Alcoi: Batà Musical, Diable de l’Art, Ordit del Disseny i Teler Comunicatiu.

El web també informa de la història d’aquest edifici modernista i de com es poden fer les visites, tant individuals com per a grups, totes elles gratuïtes.

“Ja tenim el web que mereix aquest gran centre d’Art, tenim un edifici que és referència no tan sols pel seu contingut, també per les activitats que duem i durem endavant. L’IVAM CADA Alcoi serà un dels punts neuràlgics de la capitalitat cultural d’Alcoi i ara gràcies a aquest web, ja podem informar com cal de tot el que oferim”, ha indicat el regidor de Cultura, Raül Llopis.