La segona edició del cicle Esplai IVAM se celebra aquest estiu a Alcoi amb concerts gratuïts programats per a les nits del divendres 25 de juny i 2 de juliol.

Es tracta de dues propostes musicals actuals que introdueixen nous llenguatges en el museu a traves de la proposta experimental de l’artista Clara Peya, que combina el piano classic amb sintetitzadors electr.nics, i el folk a la valenciana del grup Senior i el Cor brutal, que ho fa amb sons de fusta, tecles i cordes, seguint la tradicio del rock-folk nord-america.

Per a Nuria Enguita, directora de l’IVAM, “Traslladar el festival Esplai a Alcoi es una prova de la nostra aposta per reforcar la programacio cultural en aquesta seu. El nostre objectiu es descentralitzar cada vegada mes les activitats del museu a tot el territorio valencia. A mes enguany hem programat dos concerts molt diferents, per de gran qualitat. Volem acostar al públic el carácter multidisciplinar de l’art i combinar-lo amb una oferta lúdica, per a tots els públics, ideal per a les nits d’estiu a l’aire lliure”.

Clara Peya, pianista i compositora, es considerada una de les creadores mes originals que han aparegut en els últims temps en l’escena musical. La seua biografia es frenetica i transita entre la música, el teatre i l’activisme. Musicalment, bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electr.nica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano. A Alcoi actuara sola davant el piano, jugant amb les tecles i amb sintetitzadors que generen una atmosfera única i inclassificable.

Per part seua, Landete (Senior) va fundar el projecte en 2007 i, des del principi, es va fer acompanyar per músics (el Cor Brutal) de caracter polifacetic. En el seu estil son recognoscibles les influencies del country alternatiu i el folk america amb cancons cantades en valencia. Per aqueix motiu, i com afirmen ells mateixos, fan composicions “a l’estil de la valenciana, és a dir, música americana, però de València”. Al llarg de la seua carrera han editat els treballs L’experiència gratificant (2009), Gran (2011), València, Califòrnia (2013), El poder del voler (2014) i Valenciana Vol. 1 (2017).

A Alcoi el públic podra gaudir d’un repas als mes de 10 anys de traject.ria de la banda amb sons de fusta, tecles i cordes.