Aquest divendres 7 de maig va arribar a llibreries de tota Espanya “Obedece a la morsa”, una comèdia negra novelada simultàniament a huit mans, entre els alacantins David Báez, Adriano Fortarezza i Manuel Jorques així com Eduardo A. Vidal, uruguaià establit a París. El projecte, en el qual cada autor signa els seus capítols, recull la inspiració tant d’obres com La conjura dels necis, quant a temàtica, com de novel·les conjuntes com I els hipopòtams es van coure en els seus tancs, en la qual s’alternaven Kerouac i Burroughs.

Aquesta primera edició, a càrrec de l’editorial STIRNER, aprofundeix satíricament en temes polèmics de gran actualitat com el catalanisme, el problema de l’esquerra indefinida i la irrupció de la nova literatura sentimentalista. En ella adquireixen protagonisme els Lewitz, una família barcelonina d’editors que es fixa en el fulgurant ascens d’una nova estrela literària que arrasa en les xarxes: Paranoicaconreflex. Veient que ningú aconsegueix signar-la, Roberto Lewitz, director de la casa editorial A contrapèl, decideix ordir un pla al costat d’Ariel, Azriela i Roma, els seus estrambòtics fills, per a atraure a les seues files a la jove poeta i publicar la seua opera prima.

Al llarg de la trama, tan addictiva com absurda, sense renunciar a una certa pretensió de serietat, s’explora la delirant cadena de successos en què es veu embolicada la protagonista arran de la seua exposició pública, que acaba per involucrar pel cap alt granat dels baixos fons de la ciutat comtal, en un majado de personatges i imbricacions inoblidables que posen en escac la publicació de l’obra.

El llibre, disponible ja des de divendres passat 7 de maig, serà distribuït per a tot el territori nacional per Librerantes. La posada en societat de l’obra tindrà lloc la vesprada del dissabte 29 de maig a les 19 h. en Aracataca Espresso Bar, Alacant, i comptarà amb la presència dels quatre autors de l’obra.

LLEGIR ELS PRIMERS QUATRE CAPÍTOLS.

Adriano Fortarezza, Manuel Jorques y Eduardo A. Vidal
Adriano Fortarezza, Manuel Jorques y Eduardo A. Vidal