La vuitena edició del festival de jazz ilicità donarà començament el 28 de juny amb l’il·licità Nacho Casado i conclourà el 8 de juliol amb la producció local Vintage Box. Els concerts seran, com tots els anys, en el Pati d’Armes del Palau de Altamira a les 22.30 hores.

La regidora de Cultura, Patricia Macià, i Julián Sáez, han presentat el cartell del VIII Elx Jazz Festival 2018. Enguany, Macià ha assenyalat que el Festival serà més llarg, ja que durarà dues setmanes amb un total de 8 concerts.

Aquests concerts tindran lloc de dijous a diumenge, a les 22.30 hores, des del 28 de juny fins al 8 de juliol. Les entrades, mantenen el mateix preu que les edicions anteriors, és a dir, 10 euros anticipades i 15 euros el dia del concert, i es podran adquirir en les taquilles del Gran Teatre i en Instanticket.

Macià ha assenyalat que el Festival compta amb un pressupost de 20.000 euros per a la seua organització, dels quals la majoria provenen de la regidoria de Cultura. L’edil ha comentat que el Festival manté el compromís de la regidoria amb la representació de les dones en les arts i que compta amb la presència de grans del jazz, entre els quals destaca el gran pianista i compositor cubà Pepe Rivero, que actua el dia 30 de juny a Elx, un dia abans de fer-ho en el festival de Sant Sebastià.

Sáez ha presentat les actuacions d’enguany per al Festival, «una programació modesta que aposta per la qualitat i que es caracteritza per explicar cada any amb artistes amb una gran projecció».

L’il·licità Nacho Casado, serà l’encarregat d’obrir el Festival el dijous 28 de juny. El Festival continuarà amb el excomponente de Presumptes Implicats, Nacho Mañó, i la fantàstica artistes Gisela Renes. El següent concert serà a càrrec de la principal figura del Festival, Pepe Rivero, un músic destacat de l’escena del jazz, Rivero es caracteritza per la fusió del jazz amb música llatina. La primera setmana del Festival conclou amb una aposta molt nova, el grup Jazzmatikis, que adapatan al ritme de jazz les cançons més populars d’artistes que canten en valencià.

El dijous 5 de juliol torna a Elx l’internacional Perico Sambeat amb una increible formació de 8 músics per a fer un homenatge al pop-rock de Frank Zappa. L’endemà Mr Groovy and the Blue Heads faran l’ullet al blues. La següent artista serà Carmen París, que la seua fusió entre jazz i jota. El Festival conclou amb l’actuació de Vintage Box, un grup compost per tres dones.

Macià ha volgut aprofitar per a assenyalar que en La Rotonda encara queden dos grans concerts per celebrar-se abans de la programació d’estiu. Aquests concerts són el de Ara Malikian, el dissabte 16 de juny, i el Tribut a Mecano, Héroes del Silencio y Manolo García, el dissabte 23 de juny. L’edil ha avançat que «la cultura no s’anirà de vacances a Elx i que l’estiu vindrà carregat d’esdeveniments i festivals».