La regidora de Cultura i el Director de Biblioteques han presentat una àmplia programació d’activitats per a tots els públics que aquesta setmana tenen el seu plat fort en commemoració del Dia del Llibre del pròxim 21 d’abril.

Villena celebra el mes del llibre a l’abril i des de la regidoria de Cultura, a través de les Biblioteques Públiques Municipals han organitzat una agenda d’activitats amb cabuda per a tots els públics. “Cal felicitar l’equip de biblioteques per la seua gran labor al llarg de tot l’any”, ha indicat la regidora de Cultura, Conchi Beltrán.

Després de la presentació del llibre amb il·lustracions “Històries al voltant d’un poble: L’Alzina” que va tindre lloc la setmana passada, aquesta setmana és el torn per al públic adult podrà gaudir aqueixa mateixa vesprada de “L’elefant que va perdre el seu ull” a partir de les 20.30 hores a la Casa de Cultura. El dijous dia 11 a les 19 hores es presenta el llibre Vaja embolic de demà! escrit per Antonia Ródenas amb il·lustracions de Paula Alenda a la Biblioteca Miguel Hérnández.

El dissabte arriba el plat fort de la programació amb la Fira del Llibre 2019 en la Plaça de Santiago. “Aqueix dia traiem les biblioteques al carrer com a centre cultural de la societat”, ha assenyalat Paco G. Cebrián com a director de Biblioteques. Hi haurà diferents estands amb les llibreries de Villena que participen, la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant, l’Escola Oficial d’Idiomes i l’Associació de Comerços i Serveis Vaig veure.

Una haima organitzada per les Biblioteques servirà com a recorregut per les seues tres seus: Miguel Hernández, La Paz i Barri San Francisco. Allí es podrà trobar la premsa, una mostra de llibres, photocall i bebeteca per a les i els més xicotets.

Una de les carpes que més expectació genera és la dedicada a escriptors i escriptores de la nostra ciutat. En ella es realitzaran dedicatòries de llibres i es podrà conéixer als autors entre les 10 i les 14 hores durant el matí i entre les 17 i les 20 hores en horari de vesprada. Aquesta carpa comptarà amb un gran nombre d’autors i autores locals de diferents estils literaris.

Remolí Animacions serà l’encarregada d’amenitzar la jornada amb els més joves. Hi haurà una gynkana per tota la Casa de Cultura a partir de les 11 hores dirigida a xiquetes i xiquets de 6 a 12 anys. A partir de les 12 hores hi haurà diferents cuentacuentos mentre que entre les 13.15 i les 14 hores hi haurà un espectacle dirigit a tota la família on es comptarà amb un speaker.

Durant la vesprada seguiran els estands de la fira habilitats i s’ha convocat un concurs de microrelats expressos. A les 18 hores tindrà lloc el concurs juvenil i a les 18.30 hores el concurs per a adults. Les inscripcions es realitzaran en el mateix estand on a l’inici del concurs es donaran les paraules clau i extensió màxima dels microrelats. Hauran 3 premis amb lots de llibres per als textos guanyadors de totes dues categories. “Serà un dia ple d’activitats al qual convide a gaudir a tota la ciutadania”, ha assenyalat la regidora de Cultura qui ha recordat que es podrà seguir en xarxes socials la jornada a través de l’etiqueta #Villenalectora.