L’alcalde Juanjo Berenguer i el regidor de Joventut Cristian Palomares (PP), han entregat a l’Ajuntament els premis del “XVII Concurs de Literatura Jove: Relat Breu i Poesia”, que cada any es convoca amb l’objectiu promocionar i fomentar l’hàbit de l’escriptura (i per tant també de la lectura), i la creativitat entre la joventut del municipi. Després d’aquesta llarga trajectòria, els premis suposen ja un reconeixement social, la qual cosa motiva a Cristian Palomares a anunciar que, quan s’aconseguisca la vintena edició en 2022, el Consistori editarà un llibre amb les obres guanyadores en tot aqueix període.

La convocatòria d’enguany establia diverses categories per a joves entre 12 i 30 anys, tant en poesia com en relat breu, amb temàtica lliure. Els treballs havien de ser originals i inèdits, i no haver sigut premiats en cap altre certamen. Les obres podien ser en castellà o valencià.

El jurat estava integrat per set persones. Sota la presidència de l’alcalde Juanjo Berenguer, l’han integrat el regidor de Joventut, un representant de la Biblioteca Rafael Altamira, un escriptor local i dos professors de llengua i literatura dels instituts del municipi. A ells els ha correspost valorar aspectes com l’ortografia, puntuació i expressió, originalitat, creativitat, imaginació, ús correcte de les tècniques narratives i qualitat literària.

GUANYADORS

Els guanyadors del certamen, que han acudit a l’acte acompanyats pels seus familiars, han sigut Daniel Quintanilla Devesa, Nora Ben Abdelouahab Pereira, Samuel Sánchez Gallego, Samuel Pérez Sánchez, David Bou Escrig, Pablo Millán Carbonell, Alba Martínez Carrillo, Ángel Luis Aracil Mestre i Noelia Pedro Juliá.

Tots ells han rebut el seu pergamí i el premi en metàl·lic corresponent de mans de l’alcalde, que els ha animat a continuar participant, destacant l’alta inscripció registrada enguany.