Aquest dissabte 3 de desembre tenia lloc, a la Sala d’exposicions del Forn Cultural, el lliurament de premis del XXVII Concurs Nacional de Fotografia “FotoPetrer 2022”, certamen organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Petrer en col·laboració amb el Grup Fotogràfic de Petrer (GFP). Posteriorment s’inaugurava l’exposició amb les fotografies guanyadores al costat d’una selecció de les finalistes en cada categoria.
El jurat del concurs, compost per Francisco Gil Ortuño, Fernando Ramírez Oliver i Juan José Maestre Falcó, decidia concedir el premi a la millor col·lecció a José López Giménez, de Saix, pel seu treball “Enyorances”. En la categoria lliure, el primer premi requeia en l’obra “Tipus dur”, de Luis María Barrio Sáenz, de Logronyo; el segon va ser per a l’obra “Camposanto”, de José Antonio López Rico, de Petrer; i el tercer li ho adjudicava José López Giménez, de Saix, amb l’obra “Tard de tardor”. En l’apartat de temàtica local, el primer premi el guanyava José Antonio López Rico, de Petrer, per “Puça”; el segon premi era per a José López Giménez, de Saix, per “Camposanto (Cementeri de Petrer)”; i el tercer premi queia en Salvador Juan Pérez, de Crevillent, amb la fotografia titulada “Núvols i línies”.
Pascual Maestre, president del GFP, destacava que les fotografies exposades tenen una qualitat exquisida, predominant les obres en blanc i negre. Respecte als premiats, Maestre assenyalava que es tractava de fotògrafs reconeguts per una trajectòria extraordinària, amb treballs molt destacables en altres concursos d’àmbit nacional, la qual cosa augmenta el prestigi de les imatges presentades en aquesta cita, i animava a tots els amants a la fotografia a visitar la mostra, que estarà oberta fins al 23 de desembre, de dijous a diumenges, de 18.00 a 20.00 hores.