Fondillón Lluís XIV, del celler «Colección de Toneles Centenarios» ha aconseguit 96 punts en la recentment editada Guia Peñin 2021, la guia de vins més prestigiosa del nostre país. Es converteix així en el vi millor valorat de la regió, i en un dels millors de tota Espanya.

L’excel·lent puntuació té un major mèrit si atenem el fet que era la primera vegada que es presentava un vi d’aquest celler, constituïda recentment.

El fondillón «Lluís XIV, edat superior a 50 anys» parteix d’una troballa excepcional: un antic celler elaborador en el municipi de La Canyada (Alt Vinalopó, Alacant) que va romandre tancada i oblidada des dels anys 60′. El celler era elaborador de fondillones i vins rancis i disposava d’una magnífica sala de bótes, datats en la primera meitat del Segle XIX.

Des de l’any 2018, l’empresari cellerer David Carbonell associat amb la família propietària, han treballat per a restaurar, certificar i embotellar aquests vins especials.

Carbonell destaca que «es tracta d’un tresor de gran valor, per la vellesa de les bótes i pel grau de conservació dels seus vins. Un regal dels nostres avantpassats que ens està portant a actuar amb gran emoció i responsabilitat».

El nou projecte «Colección de Toneles Centenarios» centra els seus esforços en la conservació i comercialització de vins generosos, tenint com a pròxim projecte la comercialització d’un vermut elaborat amb vi anyenc de les seues bótes i macerat amb botànics de la Serra de Mariola.