L’edil de Festes, José Pérez, ha presentat aquest matí Emocionadal, un espectacle de llum, so i pirotècnia que es durà a terme hui dissabte 22 de desembre a partir de les 18.30 hores en la Plaça de Baix.

“L’espectacle estarà compost de jocs de llums que es reflectiran en la façana de l’Ajuntament acompanyats de música nadalenca i tot això en combinació amb un espectacle de foc fred i focs artificials. Comptarem, a més, amb una sorpresa final”, ha assenyalat l’edil de Festes.

L’espectacle, recomanat per a totes les edats, comptarà amb la presència de personatges infantils i de Papà Noel per a fer la delícia dels més xicotets.

Belén Vivent

D’altra banda, l’edil de Festes ha presentat també una de les tradicions nadalenques més volgudes de la ciutat, que és la del Belém Vivent de l’Associació de Pobladors.

“S’instal·larà en la zona de Traspalacio, immens en el nostre palmerar i això és una de les diferències importants amb la resta de pesebres vivents. La inauguració tindrà lloc el dia 25 de desembre, Nadal, a les 12 hores”, ha explicat l’edil de Festes.

El Belém Vivent comptarà amb més de 40 actors en un espai escènic de 3.000 metres quadrats, representant passatges bíblics on donen vida a legionaris romans, reis, concubines, escrivans, botiguers, posadors, predicadors, lladres, leprosos i una infinitat de personatges que estan contínuament donant-li vida a la ciutat de Belém de l’any 1.

L’espai es divideix en tres zones:

–           La primera d’elles és la zona romana. Ací hi haurà un campament militar. També estarà el palau d’Herodes, on està el rei amb les seues concubines, el seu guàrdia personal i els censors, encarregats de saber qui habiten la ciutat, i del cobrament dels impostos.

–           La segona zona està ambientada en un carrer típic de la ciutat de Belém de l’any 1. En ella, es representen un mercat, on trobem la tetería, el rostidor, posats de teles… També està en aquesta zona la posada.

–           Finalment, i com a zona més emblemàtica, estarà el pesebre, on estarà el naixement acompanyats d’una vedella i una mula.

A més de totes aquestes escenes, hi ha tres representacions en les quals participa la totalitat dels actors, tenint d’aquesta manera un major pes teatral. Aquestes representacions són: l’Arribada de la Sagrada Família, l’Enllumenament de Jesús, la Matança dels Sants Innocents, l’Arribada dels Mags d’Orient i l’Adoració de Jesús.

L’horari del Belém Vivent serà:

–           25 de desembre de 12 a 14 hores.

–           29 de desembre d’11 a 14 hores i vesprada de 18.30 a 21 hores.

–           30 de desembre d’11 a 14 hores.